Hirdetés Újév Szűz Mária Isten Anyja ünnepén

Hirdetések

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.

Telefon: 06-95/320-051   

email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.ladislas.hu

Újév – Szűz Mária Isten Anyja – 2023. január 1.

  1. Ma este 17.45 órakor Loretói litániát imádkozunk a békéért.
  2. Január 6.-án pénteken Vízkereszt parancsolt főünnepe lesz. A szentmisén való részvétel halálos bűn terhe mellett kötelező. Itt a Szent László templomban reggel 8.00 órakor és este 18.00 órakor lesznek ünnepi szentmisék.
  3. Jövő vasárnap Urunk megkeresztelkedésének ünnepe lesz. Az előesti szombati szentmisén megszenteljük a vizet, melyből kis üvegekben vigyenek a Hívek, hogy meghintsék otthonaikat, hogy legyen benne szeretet, béke és Isten dicsősége.
  4. Újév utáni szombatokon, január 7-től délelőtt 9.00 órakor folytatjuk a felnőtt fiatalok felkészítését a beavató szentségekre, illetve folytatódik a jegyesek felkészítése is. Várjuk mindazokat, akik 2023-ban tervezik házasságkötésüket. Folytatódnak a plébániai csoportok alkalmai is.
  5. A hétköznapi szentmiséken is fűtjük a templompadokat. Templomunk áramköltségét januártól versenypiaci áron kapjuk. Ez hatalmas, sokszoros többlet kiadást jelent a plébániának. Ezért is kérjük, hogy értékeljék a padok fűtését. Lelkesítjük a híveket, hogy többen vegyék be napi programjukba reggel vagy este Isten Igéjének közös hallgatását és az eucharisztikus áldozatot a szentmisét. A hívó szó találjon meghallgatásra. Szentmiséket lehet íratni a plébánián. A jövő hétre is vannak szabad mise helyek. Szentmisét lehet felajánlani élőkért és megholtakért, valamint bármilyen jó szándékra hálából vagy kéréssel. Legyen ez számunkra fontos.
  6. Akik szeretnék a templom fűtés kiadásait folyamatosan támogatni, a szenteltvíz tartónál elhelyezett vas perselybe megtehetik. Előre is köszönjük a nagylelkűséget.
  7. Tudjátok meg, szeretett testvérek, hogy miként az Úr Krisztus születésének örvendeztünk Karácsony ünnepén, úgy Isten irgalmából már most meghirdetjük nektek a Megváltó feltámadásának Húsvétját. Hamvazószerda és a negyvennapi szent böjt kezdete február hó 22. napján lesz a jövő évben. – A mi Urunk, Jézus Krisztus feltámadását szent örömben április 9-én ünnepeljük, az ő dicsőséges mennybemenetelét május 21-én, Pünkösd ünnepét május hó 28. napján, a legszentebb Oltáriszentség ünnepét Úrnapját pedig június hó 11. napján. – A bérmálás május 21-én, az elsőáldozás június 4-én Szentháromság vasárnapján lesz. – 2023. december 3-án lesz Adventnek, a mi Urunk, Jézus Krisztus eljövetelének 1. vasárnapja. – Őneki legyen tisztelet és dicsőség mindörökkön örökké. Ámen.
  8. A Katolikus jótékonysági bál a járvány miatti kényszerszünet után ismét megrendezésre kerül a katolikus iskola sportcsarnokában, a plébánia nagy családjának szervezésében február 18-án farsang szombaton. A jótékonykodás célja a Szent László Katolikus iskola, valamint a Szent Piroska Katolikus óvoda alapítványainak és a Plébániai Karitász csoport szeretet tevékenységének megsegítése lesz. Nagy szeretettel várjuk városunk polgárait a 30 éves múltra visszanyúló bálra.
  9. Katolikus újságot az újévben minél többen olvassanak! Fontos, hogy tájékozottak legyünk.
  10. Házszentelésre lehet jelentkezni a sekrestyében, vagy a plébánia irodáján.

Hirdetések

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58.

Telefon: 06-95/320-918                                        

email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.sarvarsari.hu

Újév – Szűz Mária Isten Anyja – 2023. január 1.

  1. Ma délután 15.30 órakor a kertvárosi kápolnában Loretói litániát imádkozunk a békéért. Törekedjünk arra, hogy minél többen eljöjjünk.
  2. Január 6.-án pénteken Vízkereszt parancsolt főünnepe lesz. A szentmisén való részvétel halálos bűn terhe mellett kötelező. Itt a Sári templomban este 17.30 órakor lesz ünnepi szentmise.
  3. Jövő vasárnap Urunk megkeresztelkedésének ünnepe lesz. Az előesti szombati szentmisén megszenteljük a vizet, melyből kis üvegekben vigyenek a Hívek, hogy meghintsék otthonaikat, hogy legyen benne szeretet, béke és Isten dicsősége.
  4. Csütörtökönként este 17.00 órakor továbbra is imádkozzuk a rózsafüzért papokért és új papi hivatásokért. Tartsuk minél többen fontosnak erre a szándékra a közös imádságot.
  5. Újév utáni szombatokon, január 7-től délelőtt 9.00 órakor folytatjuk a felnőtt fiatalok felkészítését a beavató szentségekre, illetve folytatódik a jegyesek felkészítése is a városi plébánián. Várjuk mindazokat, akik 2023-ban tervezik házasságkötésüket.
  6. A hétköznapi szentmiséken is fűtjük a templomot. Templomunk áramköltségét januártól versenypiaci áron kapjuk. Ez hatalmas, sokszoros többlet kiadást jelent a plébániának. Ezért is kérjük, hogy értékeljék a templom fűtését. Lelkesítjük a híveket, hogy többen vegyék be napi programjukba este 17.30 órakor Isten Igéjének közös hallgatását és az eucharisztikus áldozatot a szentmisét. A hívó szó találjon meghallgatásra.
  7. Akik szeretnék a templom fűtés kiadásait folyamatosan támogatni, a torony alatt elhelyezett fa perselybe megtehetik. Előre is köszönjük a nagylelkűséget.
  8. Tudjátok meg, szeretett testvérek, hogy miként az Úr Krisztus születésének örvendeztünk Karácsony ünnepén, úgy Isten irgalmából már most meghirdetjük nektek a Megváltó feltámadásának Húsvétját. Hamvazószerda és a negyvennapi szent böjt kezdete február hó 22. napján lesz a jövő évben. – A mi Urunk, Jézus Krisztus feltámadását szent örömben április 9-én ünnepeljük, az ő dicsőséges mennybemenetelét május 21-én, Pünkösd ünnepét május hó 28. napján, a legszentebb Oltáriszentség ünnepét Úrnapját pedig június hó 11. napján. – A bérmálás május 21-én, vasárnap lesz. – 2023. december 3-án lesz Adventnek, a mi Urunk, Jézus Krisztus eljövetelének 1. vasárnapja. – Őneki legyen tisztelet és dicsőség mindörökkön örökké. Ámen.
  9. A Katolikus jótékonysági bál a járvány miatti kényszerszünet után ismét megrendezésre kerül a katolikus iskola sportcsarnokában, a plébánia nagy családjának szervezésében február 18-án farsang szombaton. A jótékonykodás célja a Szent László Katolikus iskola, valamint a Szent Piroska Katolikus óvoda alapítványainak és a Plébániai Karitász csoport szeretet tevékenységének megsegítése lesz. Nagy szeretettel várjuk városunk polgárait a 30 éves múltra visszanyúló bálra.
  10. Katolikus újságot az újévben minél többen olvassanak! Fontos, hogy tájékozottak legyünk.
  11. Házszentelésre lehet jelentkezni a sekrestyében, vagy a plébánia irodáján.

       „Legyünk hasonlóvá ahhoz, aki hozzánk hasonlóvá lett.” Ferenc pápa

Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011