Hirdetés Karácsony ünnepén

Hirdetések

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.

Telefon: 06-95/320-051   

email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.ladislas.hu

Karácsony Krisztus születése – 2022. december 25.

  1. Ma Karácsony főünnepén, vasárnap reggel 7.00 órakor délelőtt 9.00 és 11.00 órakor valamint este 18.00 órakor lesznek ünnepi szentmisék. A szokás szerinti Prágai Kis Jézus imádságot az este 18.00 órás szentmisével végezzük. Este 17,45 órakor ünnepélyes Jézus Neve litániát imádkozunk plébániánk családjaiért.
  2. Karácsony másnapján hétfőn is szokás szerint 7.00, 9.00, 11.00 és 18.00 órakor lesznek ünnepi szentmisék. Jézus, Mária, József oltalmába ajánljuk a sárvári katolikus családokat. Minden szentmisén megáldjuk a családokat és gyermekeket. Minél több család részesüljön ebben az áldásban.
  3. A bejárat jobb oldalán felállított jelképes betlehemnél szemlélődjenek a hívek kisgyermekeikkel és unokáikkal a karácsonyi szünetet is felhasználva.
  4. Kedden Szent János apostol ünnepén az este 18.00 órakor kezdődő szentmise keretében megáldjuk az idei esztendő borait. Az üvegeket a Mária oltárra helyezzék.
  5. Szerdán Aprószentek ünnepe lesz. Imádkozzunk, hogy a fiatal házasok nagylelkűen és örömmel fogadják a gyermekáldást.
  6. Idén pénteken lesz Szent Család ünnepe, mivel karácsony vasárnapra esik. Szentmisék reggel 8.00 órakor és este 18.00 órakor lesznek. Imádkozzunk a sárvári családokért, hogy minél több Máriához hasonló édesanya, és Szent Józsefhez hasonló édesapa nevelje a felnövekvő, utánunk következő generációt.
  7. December 31.-én szombaton Szent Szilveszter napján este 00 órakor ÉV VÉGI HÁLAADÁST – TE DEUMOT – tartunk. Ne essen közülünk senki a hálátlanság rút bűnébe! Nagy buzgósággal vegyünk részt a közös hálaadáson.
  8. Január 1-én jövő vasárnap ÚJÉV, Isten Anyjának parancsolt főünnepén reggel 7.00 órakor délelőtt 9.00 és 11.00 órakor, valamint este 18.00 órakor lesznek ünnepi szentmisék. Jézus és Mária nevében indítsuk majd az újévet. A szentmise elmulasztása rossz kezdet lenne az újesztendőre.
  9. Nagyon kérjük, hogy katolikus újságokat minél többen olvassanak a következő évben. Fontos, hogy tájékozott katolikusok legyünk, akik meg tudnak szólalni akkor is amikor az Egyházunkat vagy annak tanítását meg kell védeni.

Hirdetések

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58.

Telefon: 06-95/320-918                                            

email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.sarvarsari.hu

Karácsony Krisztus születése – 2022. december 25.

  1. Ma Karácsony főünnepén, vasárnap reggel 8.00 órakor és délelőtt 10.00 órakor lesznek ünnepi szentmisék.
  2. Délután 30 órakor ünnepélyes Jézus Neve litániát imádkozunk plébániánk családjaiért és a Rózsafüzér Társulat titokcseréjét tartjuk itt a Sári templomban.
  3. Karácsony másnapján hétfőn is szokás szerint reggel 8.00 és délelőtt 10.00 órakor lesznek ünnepi szentmisék itt a Sári templomban. Jézus, Mária, József oltalmába ajánljuk a sárvári katolikus családokat. A 10.00 órás szentmisén megáldjuk a családokat és gyermekeket. Minél több család részesüljön ebben az áldásban.
  4. A Jézus Szíve oltárnál felállított jelképes betlehemnél szemlélődjenek a hívek kisgyermekeikkel és unokáikkal a szentmisék után.
  5. Kedden Szent János apostol ünnepén az este 17.30 – kor kezdődő szentmise keretében megáldjuk az idei esztendő borait. Az üvegeket a Jézus Szíve oltárra helyezzék. Ekkor imádkozzuk el a Szent Mónika közösség imáját gyermekekért és unokákért.
  6. Szerdán Aprószentek ünnepe lesz. Imádkozzunk, hogy a fiatal házasok nagylelkűen és örömmel fogadják a gyermekáldást.
  7. Idén pénteken lesz Szent Család ünnepe, mivel karácsony vasárnapra esik. Szentmise este 17.30 órakor lesz. Imádkozzunk a sárvári családokért, hogy minél több Máriához hasonló édesanya, és Szent Józsefhez hasonló édesapa nevelje a felnövekvő, utánunk következő generációt. Rajtuk múlik a jövő.
  8. December 31.-én szombaton Szent Szilveszter napján délután 30 órakor ÉV VÉGI HÁLAADÁST – TE DEUMOT – tartunk. Ne essen közülünk senki a hálátlanság rút bűnébe! Nagy buzgósággal vegyünk részt a közös hálaadáson.
  9. Január 1-én jövő vasárnap ÚJÉV, Isten Anyjának parancsolt főünnepén reggel 8.00 és délelőtt 10.00 órakor lesznek ünnepi szentmisék. Jézus és Mária nevében indítsuk majd az újévet. A szentmise elmulasztása rossz kezdet lenne az újesztendőre.
  10. Nagyon kérjük, hogy katolikus újságokat minél többen olvassanak a következő évben. Fontos, hogy tájékozott katolikusok legyünk, akik meg tudnak szólalni akkor is amikor az Egyházunkat vagy annak tanítását meg kell védeni.

                     „Nyíljunk meg a betlehem meglepetése előtt.” Ferenc pápa

 Áldott szent karácsonyt kívánnak a plébánia lelkipásztorai.  Roland atya – Balázs atya – Kanonok Úr

Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011