Hirdetés Krisztus Király vasárnap

Hirdetések

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi utca 7.

Telefon: 06-95/320-051               

email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal:www.ladislas.hu

Krisztus, a mindenség királya                

2022. november 20.                                                                             

Gyűjtés a Karitász javára                                                        

Christus, Rex Universorum – Christkönigssontag                                                         

1.Az egyházi év utolsó vasárnapja, Krisztus Király főünnepe van. Ma 17.45 –kor Krisztus Király tiszteletére ünnepélyes litániát és felajánlást imádkozunk. Akik ezen meggyóntan, megáldozottan részt vesznek, és imádkoznak a pápa szándékára, teljes búcsút nyerhetnek maguk vagy halottaik számára. Az esti misét követően körmenetet tartunk a Prágai Kis Jézus szobrával Krisztus Király tiszteletére és hálát adunk az Úr Jézusnak, aki az egyházi év folyamán a hitet, a reményt és a szeretetet növelte bennünk.                                                                           

2. November 25.-én pénteken Rábasömjénben egész napos szentségimádás lesz. Délelőtt 11 órakor lesz ünnepi szentségkitételi szentmise, és este17 órakor a szentség eltételi ünnepi litánia.                                                                                                                              

3.Minden hónap 25-én, így pénteken az esti szentmisében a Prágai Kis Jézus szobránál imádkozunk boldogabb családokért és kallódó gyermekekért, megtérésükért.                                                                                                                                       

4.November, a halottak hónapjának utolsó két hetében és utána is a plébániahivatalban hétfőtől péntekig 9 és 12 óra, valamint délután 16.30 és 17.30 óra között előjegyezzük a jövő évi szentmiseszándékokat. Legyen fontos, hogy szentmisét mondassunk.         

5.Akik tehetik hétköznapokon is jöjjenek szentmisére, nagy szükség van imáikra.                                                                     

6. Jövő szombaton délelőtt 9.00 órakor a városi plébánia közösségi termében várjuk jelentkezésre azokat a fiatalokat, akik 2023. évben szeretnének házasságot kötni itt a Szent László vagy a Sári templomban. Várjuk azokat a fiatalokat is, akik bármely ok miatt nem voltak megkeresztelve, vagy nem voltak elsőáldozók és bérmálkozók.                                                                                                                                            

7.Mához egy hétre Advent 1. vasárnapja, az új egyházi liturgikus év kezdete. Ünnepélyes gyertyagyújtás előeste, szombaton 18 órakor lesz.                                                         

8.Katolikus újságokat, jövő évi naptárt az újságos asztalról beszerezhetnek. Nagyon kérjük, hogy Új Embert, Keresztény életet és a Martinus újságot minél többen olvassák, így is segítve a nehéz helyzetben lévő kiadókat.   

Hirdetések

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget út 58.

Telefon: 06-95/320-918                                                

email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www. sarvarsari.hu

Krisztus, a mindenség királya

2022. november 20.

Gyűjtés a Karitász javára

Christus, Rex Universorum – Christkönigssonntag

  1. Az egyházi év utolsó vasárnapja, Krisztus Király főünnepe van. Ma 15.30 órakor Krisztus Király tiszteletére ünnepélyes litániát és felajánlást imádkozunk a kertvárosi kápolnában. Akik ezen meggyóntan, megáldozottan részt vesznek, és imádkoznak a pápa szándékára, teljes búcsút nyerhetnek maguk vagy halottaik számára.
  2. Hálásan köszönjük a Karitász, vagyis a Katolikus Szeretetszolgálat számára adott nagylelkű adományaikat. Isten fizesse meg!
  3. Hétfőn Szűz Mária bemutatása, kedden Szent Cecília, szerdán Szent I. Kelemen pápa, csütörtökön a Vietnámi vértanúk, pénteken Alexandriai Szent Katalin emléknapjai lesznek.
  4. A felnőtt katekézis szerdán 18.15 órakor folytatódik a közösségi teremben. Értékeljük és becsüljük ezeket a lehetőségeket, ezért érdeklődéssel jöjjünk minél többen.   
  5. Csütörtökön az esti mise előtt rózsafüzért imádkozunk új papi hivatásokért.                                                      
  6. Akik tehetik hétköznapokon is jöjjenek szentmisére, nagy szükség van imáikra, különösen most, ezekben a nehéz években és hónapokban. A vasárnapi szentmisén való részvétel alól nincs felmentés, csak a házhoz kötött betegeknek.
  7. Jövő szombaton délelőtt 9.00 órakor a városi plébánia közösségi termében várjuk jelentkezésre azokat a fiatalokat, akik 2023. évben szeretnének házasságot kötni a Szent László vagy a Sári templomban. Várjuk azokat a fiatalokat is, akik bármely ok miatt nem voltak megkeresztelve, vagy nem voltak elsőáldozók és bérmálkozók.
  8. Mához egy hétre Advent 1. vasárnapja, az új egyházi liturgikus év kezdete. Ünnepélyes gyertyagyújtás előeste, szombaton 17.30 órakor lesz.                    
  9. Katolikus újságokat, jövő évi naptárt a torony alatt beszerezhetnek. Nagyon kérjük, hogy a 2023-es esztendőben új hívek is járassanak katolikus újságokat. Feliratkozni a sekrestyében, vagy a plébánia irodáján lehet.            

            „Szabadítsuk meg szívünket minden rossztól!” Ferenc pápa

Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011