Hirdetés Pünkösdvasárnap

Hirdetések

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.

Telefon: 06-95/320-051    

email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com  

weboldal: www.ladislas.hu

       Pünkösdvasárnap 2022. június 5.

        Pfingstsonntag – Dominica Pentecostes

  1. Ma este 18.45 órakor ünnepélyes első vasárnapi Jézus Szíve litániát imádkozunk.
  2. Pünkösdhétfőn vasárnapi miserenddel várjuk a híveket, reggel 7 – délelőtt 9 és 11, valamint este 19 órakor. Találjuk meg a módját, hogy eltudjunk jönni templomba.
  3. Holnaptól a reggeli, déli és esti harangszóra ismét az Úrangyala imát imádkozzuk.
  4. Jövő vasárnap Szentháromság vasárnapja. A sárváriak hagyományos celli búcsújáró napja. A délelőtt 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisén plébániánk közel 100 fiatalja járul a bérmálás szentségéhez. A bérmálást Fekete Szabolcs püspök atya szolgáltatja ki. Ha valaki még nem végezte el húsvéti szentgyónását a jövő vasárnapig ezt tegye meg, az anyaszentegyház parancsát megtartva. Minden szentmise alatt van gyónási lehetőség, hétköznaponként is.
  5. A hittanos diákok jövő héten iskolai keretben végzik el tanév végi szentgyónásukat.
  6. A bérmálkozók és rokonságuk gyóntatása csütörtökön 17 órától 18.30 óráig lesz.
  7. Két hét múlva vasárnap Úrnapján, június 19- én a szokásos úrnapi körmenetet itt a városban a délelőtt 9 órás diákmiséhez kapcsoltan tartjuk, a templom körül. Ekkor lesz a hittanos diákok és a Katolikus iskolások tanév végi hálaadó Te Deuma. Tisztelettel és szeretettel kérjük, hogy az úrnapi oltárokat az előre megbeszéltek szerint állítsák fel. Virágszirmokat az ünnep előtti héten a sekrestyében szívesen fogadunk.
  8. A nyári vakáció idején is kérjük, hogy a gyermekek és a családok, minden vasárnap vegyenek részt szentmisén. Szeptemberben a legszorgalmasabbakat jutalmazni fogjuk. Bízunk benne, hogy sokan lesznek.
  9. Azok a fiatalemberek, akik papi hivatást éreznek, jelentkezzenek a plébánián, hogy kérelmüket Püspök atya felé közvetíteni tudjuk.
  10. Katolikus újságokat, Új Embert, Keresztény életet, Martinust az egyházmegye havilapját minél többen olvassák. Legyünk tájékozott keresztény emberek.
  11. Katolikus iskolánk most ünnepli újra indulásának 25. évfordulóját. Június 10- én pénteken ünnepi gála műsorral emlékezünk erre a történelmi eseményre. Imádkozzunk iskolánkért, és támogassuk azzal, hogy katolikus családjaink gyermekeit a mi iskolánkra bízzuk.

Hirdetések

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58.

Telefon: 06-95/320-918                                             

 email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com  

weboldal: www.sarvarsari.hu

       Pünkösdvasárnap 2022. június 5.

        Pfingstsonntag – Dominica Pentecostes

  1. Ma délután 15.30 órakor ünnepélyes első vasárnapi Jézus Szíve litániát imádkozunk a kertvárosi kápolnában. Kérjük, jöjjünk minél többen nagy örömmel!
  2. Ma a délelőtt 10 órás misén ünneplik elsőáldozásukat plébániánk 3. osztályosai.
  3. Pünkösdhétfőn vasárnapi miserenddel várjuk a híveket, reggel 8 és délelőtt 10 órakor itt a Sári templomban. Találjuk meg a módját, hogy eltudjunk jönni templomba.
  4. Holnaptól a reggeli, déli és esti harangszóra ismét az Úrangyala imát imádkozzuk.
  5. Jövő vasárnap Szentháromság vasárnapja. A sárváriak hagyományos celli búcsújáró napja. A délelőtt 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisén plébániáink közel 100 fiatalja járul a bérmálás szentségéhez a nagytemplomban. A bérmálást Fekete Szabolcs püspök atya szolgáltatja ki. Ha valaki még nem végezte el húsvéti szentgyónását a jövő vasárnapig ezt tegye meg, az anyaszentegyház parancsát megtartva. Minden szentmise alatt van gyónási lehetőség, hétköznaponként is.
  6. A hittanos diákok jövő héten iskolai keretben végzik el tanév végi szentgyónásukat.
  7. A bérmálkozók és rokonságuk gyóntatása csütörtökön 16 órától 17.30 óráig lesz a Szent László templomban.
  8. Két hét múlva vasárnap Úrnapján, június 19- én a szokásos úrnapi körmenetet itt Sáriban a délelőtt 10 órás nagymiséhez kapcsoltan tartjuk, a szokásos rendben. Ekkor lesz a hittanos diákok tanév végi hálaadó Te Deuma. Tisztelettel és szeretettel kérjük, hogy az úrnapi oltárokat az előre megbeszéltek szerint állítsák fel. Virágszirmokat az ünnep előtti héten a sekrestyében szívesen fogadunk.
  9. A nyári vakáció idején is kérjük, hogy a gyermekek és a családok, minden vasárnap vegyenek részt szentmisén. Szeptemberben a legszorgalmasabbakat jutalmazni fogjuk. Bízunk benne, hogy sokan lesznek.
  10. Azok a fiatalemberek, akik papi hivatást éreznek, jelentkezzenek a plébánián, hogy kérelmüket Püspök atya felé közvetíteni tudjuk.
  11. Katolikus újságokat minél többen olvassák.Legyünk tájékozott keresztény emberek.
  12. Katolikus iskolánk most ünnepli újra indulásának 25. évfordulóját. Június 10- én pénteken ünnepi gála műsorral emlékezünk erre a történelmi eseményre. Imádkozzunk iskolánkért, és támogassuk azzal, hogy katolikus családjaink gyermekeit a mi iskolánkra bízzuk.

        „A Szentlélek által bővelkedünk a reménységben.” Ferenc pápa

Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011