Hirdetés Nagyböjt 5. vasárnap

Hirdetések

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.

Telefon: 06-95/320-051  

email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.ladislas.hu

 Nagyböjt 5. vasárnapja Feketevasárnap 2022. április 3.

  Gyűjtés a Szentföldön élő keresztények javára

  1. A mai perselyt a szentföldi keresztények támogatására gyűjtjük és küldjük. Ma a hegyi kálvárián 15.00-kor keresztutat imádkozunk. Akik tehetik, minél többen jöjjenek el. Itt a templomban 18.45 órakor Jézus Vére litániát imádkozunk, és az esti szentmisén meghallgatjuk a befejező lelkigyakorlatos beszédet.
  2. Kedden 17 órakor szeretettel várom rövid megbeszélésre a Katolikus iskolába járó 3. osztályos elsőáldozásra készülő gyermekek szüleit ide a templomba.
  3. Szerda este 18.30-kor fájdalmas olvasóra, pénteken 18.30-kor keresztúti elmélkedésre hívunk. A nagyböjti péntekek hústalan napok. A családi közös étkezésnél ügyeljünk megtartására!
  4. Csütörtökön szeretettel várjuk felnőtt katekézisre az érdeklődőket a plébánia közösségi termébe 19.45 órára.
  5. Virágvasárnap a délelőtt 00 órás szentmisén lesz az iskolások és szüleik közös szentáldozása. Ezen a szentmisén, a templomtérről barkaszentelő körmenetet vezetünk a templomba. Az Egyházközségi Képviselő Testület tagjait testületileg várjuk a templom kapujához, valamint az elsőáldozás előtti gyerekeket (1-2-3. osztályosokat és óvodásokat), hogy a papsággal és a ministránsokkal együtt vonuljunk be! Ezen a 9:00 órai szentmisén hallgatjuk meg énekelve az Úr Jézus szenvedéstörténetét, a Passiót. A 8. osztályos bérmálkozókat szüleikkel szombaton este, vagy vasárnap este a 19 órás szentmisére várjuk.
  6. A nagyböjt hátralévő részében, akik tehetik hétköznaponként is jöjjenek szentmisére, vagy reggel 8 órára, vagy este 19 órára. Nagy szükség van imáikra. Hozzunk minél többen áldozatot.
  7. Húsvétra készülve nagyon fontos, hogy elvégezzük szentgyónásunkat. Minden hétköznapi és vasárnapi szentmise alatt van gyónási lehetőség. A hittanos gyermekek iskolai keretben végzik el jövő héten szentgyónásukat.
  8. Katolikus újságokat, Új Embert, Keresztény Életet, Martinust minél többen olvassák. Az újságos asztalról elvihetők. Legyünk tájékozottak!

Hirdetések

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58.

Telefon: 06-95/320-918                                        

email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.sarvarsari.hu

Nagyböjt 5.vasárnap Feketevasárnap 2022. április 3.                            

Gyűjtés a Szentföldön élő keresztények javára

  1. A mai perselyt a szentföldi keresztények támogatására gyűjtjük és küldjük. Ma a hegyi kálvárián délután 15.00-kor keresztutat imádkozunk. Akik tehetik, minél többen jöjjenek el. Hálásak vagyunk, hogy az elmúlt vasárnapokon sokan eljöttek a keresztútra. Ma is hozzuk meg részvételünkkel áldozatunkat!
  2. Csütörtök este 18.00-kor fájdalmas olvasóra, pénteken 18.00-kor keresztúti elmélkedésre hívunk ide a Sári templomba. A nagyböjti péntekek hústalan napok. A családi étkezésnél ügyeljünk megtartására!
  3. Nagyböjti lelkigyakorlatunkat pénteken és szombaton az este 18.30 órakor és a virágvasárnap délelőtt 10 órakor kezdődő szentmiséken tartjuk. Húsvéti gyóntatás pénteken 17.00 órától, szombaton 16.30 órától és vasárnap délelőtt 9 órától lesz. Végezzük el húsvétra készülő szentgyónásunkat. A hittanos gyermekek jövő héten iskolai keretben végzik el szentgyónásukat.
  4. Virágvasárnap a délelőtt 00 órás szentmisén lesz a barkaszentelés. Az Egyházközségi Képviselők és a Sári templomban elsőáldozó 3. osztályosok a sekrestye ajtóban sorakozzanak fel, 10 óra előtt 10 perccel.
  5. A nagyböjt hátralévő részében, akik tehetik hétköznaponként is jöjjenek szentmisére este 18.30 órára. Nagy szükség van imáikra. Hozzunk minél többen áldozatot. Hétfőn a Szent Mónika közösség könyörgő imáját mondjuk.
  6. Húsvétra készülve nagyon fontos, hogy elvégezzük szentgyónásunkat. Minden hétköznapi és vasárnapi szentmise alatt is van gyónási lehetőség. Törekedjünk a gyakori szentáldozásra. Házhoz kötött betegeket csütörtökig jelentsék a plébánián, vagy a sekrestyében a szentmisék után.
  7. Katolikus újságokat minél többen olvassák. Hatalmas a vallási tudatlanság, legalább mi, vallásos emberek ismerjük a hitünk tanítását, és, ha kell, okosan tudjunk megszólalni. Az újságos asztalról elvihetők.
  8. A katolikus családokat szeretettel buzdítjuk, és egyben kérjük, hogy ha van a családban, szeptemberben iskolába induló kisgyermek, őket a katolikus iskolába írassák. Bízzunk az iskolánkban és bizalmunkkal, szeretetünkkel támogassuk. Ez a minimum, amit meg kell tennünk.

         „Jézus a mi bátorságunk és biztonságunk” Ferenc pápa

Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011