Hirdetés Karácsony utáni 2. vasárnap

Hirdetések

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7. Telefon: 06-95/320-051   email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com weboldal: www.ladislas.hu

Karácsony utáni 2. vasárnap – 2022. január 2.

  1. Ma este 17.45-kor első vasárnapi Jézus Szíve litániára hívunk.
  2. Január 6.-án csütörtökön Vízkereszt parancsolt ünnepe lesz. Templomunkban reggel 8 órakor és este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék. Az Egyház azt kéri tőlünk, hogy ezen a napon vegyünk részt szentmisén.
  3. A szenteltvizet jövő szombaton, az előesti misén készítjük el. Kis üvegben lehet majd hazavinni otthonaink megáldására, hogy legyen benne egészség, tisztaság, az erény diadala, alázatosság, jóság, hűség, szelídség, a törvény tisztelete, hálaadás. 20 + C + M + B + 22 . Akik szeretnék megszenteltetni otthonaikat, a jövő héten a sekrestyében, vagy a plébánia irodáján iratkozzanak fel.
  4. Január 8-tól szombatonként folytatódik az elsőáldozók és bérmálkozók felkészítése a szentségek felvételére a plébánia közösségi termében.
  5. Jövő vasárnap, Urunk megkeresztelkedésének ünnepe lesz.
  6. Csütörtökönként az esti szentmise előtt rózsafüzért imádkozunk. Péntekenként az esti szentmise után csendes szentségimádásra várjuk a Híveket.
  7. Előre jelezzük, hogy január 12.-én szerdán lesz plébániánk téli szentségimádási A délelőtt 11 órakor kezdődő szentségkitételi szentmisén vendég atya jön az igehirdetés szolgálatára, és az esperes kerület papsága együtt misézik.
  8. Január 13-án csütörtöktől újra lesznek felnőtt katekézisek a plébánia közösségi termében este 18.30 órától. Az első alkalommal Mikes János püspök szolgálatának történetéről tart előadást Kiss István akolitus, aki Mikes püspök életének kutatója.
  9. Január 15-től szombatonként délelőtt 9 órakor folytatódik a jegyes oktatás a plébánia közösségi termében. Akik ebben az évben házasodni akarnak, erre a jelentkezési alkalomra feltétlenül jöjjenek el. Akiknek a házasságkötésük tavaly a járvány miatt elmaradt, Ők is jelentkezzenek!
  10. évre szentmisét lehet íratni a plébánia irodájában, a hivatali órákban. Gondoljunk élő és meghalt szeretteinkre.
  11. Akik tehetik, az új évben hétköznapokon is jöjjenek szentmisére, vagy reggel 8 órára, vagy este 18 órára. Nagyon nagy szükség lenne áldozatos lelkű Hívekre.
  12. Plébániánkon alakuló félben van, a „Jöjj kövess” közösség. Január 15-én Keszthely – Vörs – Sümeg útvonalon szerveznek buszos zarándoklatot. Jelentkezni a sekrestyében lehet Németh Sándorné Kati néninél.
  13. Katolikus újságokat az újévben minél többen olvassanak!

                     „Az emberi család az anyákra épül.” Ferenc pápa

Hirdetések

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58. Telefon: 06-95/320-918                                        email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com weboldal: www.sarvarsari.hu

 Karácsony utáni 2. vasárnap – 2022. január 2.

1.Ma, délután 15.30-kor litániára hívunk a kertvárosi kápolnába.

2.Január 6.-án csütörtökön Vízkereszt parancsolt ünnepe lesz. Templomunkban este 17.30 órakor lesz ünnepi szentmise. Az Egyház azt kéri tőlünk, hogy ezt az ünnepet szentmisével szenteljük meg. Ne essünk a halálos bűn rútságába.

3.Jövő szombaton Urunk megkeresztelkedésének előestéjén 17.30 órakor a szentmisén vizet szentelünk. Kis üvegben lehet majd hazavinni otthonaink megáldására, hogy legyen benne egészség, tisztaság, az erény diadala, alázatosság, jóság, hűség, szelídség, a törvény tisztelete, hálaadás. 20 + C + M + B + 22. Akik szeretnék otthonaikat megszenteltetni, a plébánia irodájában iratkozzanak fel.

4.Akik ebben az évben házasságot szeretnének kötni legkésőbb december 15.-én szombaton délelőtt 9 órakor a városi plébánia közösségi termében jelentkezzenek jegyes oktatásra.

5.Előre jelzem, hogy Január 18.-án kedden 18.15 órakor tartja az Egyházközségi Képviselő testület évi rendes gyűlését a plébánia közösségi termében, költségvetés és számadás tárgyában.  Meghívók kiküldése folyamatban van.

6.Január 12-től szerdától 18.15 órakor folytatódik a felnőtt katekézis a plébánián. Bízom benne, hogy mindazok, akik elmaradtak vissza fognak térni ebbe a közösségbe.

Az előadást Kiss István akolitus tartja Mikes János szombathelyi püspök szolgálatáról. Az előadó a püspök életének kutatója. Biztos, hogy érdekes dolgokat is megtudhatunk. Kérem, hogy buzgón jöjjünk el minél többen!

7.Minden katolikus családtól szeretettel kérjük, hogy vasárnaponként az Úr napját szenteljék meg a lelkiismeretes szentmisén való részvétellel! Felnőttek mutassanak jó példát a gyermekeknek! Bűnpártoló magatartással többé nem tudjuk elfogadni a mulasztást. A gyerekek is csak akkor járulhatnak időben szentségekhez, ha a család komolyan veszi a hitét. Ezt mi is befogjuk tartani.

8.Csütörtökönként a szentmise előtti közös rózsafüzéreken nagyobb buzgóságot, kérünk a Hívektől! Tartsuk fontosnak az új papi hivatásokért való közös imádságot, ha azt akarjuk, hogy mindig legyenek papjaink!

9.Szeretettel buzdítjuk a kedves Híveket, hogy akik tehetik, hétköznaponként is vegyék be napi programjukba a szentmisén való részvételt. Ne a kifogásokat, hanem a lehetőséget keressük. Szép lenne, ha minél többen meghallanák a hívó szót.

10.Katolikus újságokat az újévben minél többen olvassanak!

                                   “Jézussal igazi az örömünk.” Ferenc pápa

Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011