Hirdetés Szent Család vasárnap

Hirdetések

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7. Telefon: 06-95/320-051    email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com weboldal: www.ladislas.hu

       Szent Család vasárnap – 2021. december 26.

  1. Ma minden szentmisén megáldjuk a családokat és gyermekeket. Este 17.30 órakor litániára és a Rózsafüzér Társulat titokcseréjére hívjuk a Testvéreket.
  2. Hétfőn Szent János apostol ünnepén az esti szentmisében megáldjuk a bort. Kérjük, hogy tegyék majd az oltár elé. Kedden Aprószentek ünnepén engesztelünk a szentmiséken az abortusz bűne miatt, és egyben imádkozunk nagylelkű fiatalokért, akik vállalják a gyermekeket.
  3. December 31.-én pénteken este 18 órakor ünnepi hálaadást és Te Deumot imádkozunk. Kérem, hogy nagy buzgósággal jöjjünk közösen hálát adni Istennek az elmúlt év kegyelmeiért. Mulasztásunkkal ne essünk a hálátlanság bűnébe.
  4. Január 1. Újév, Szűz Mária Isten Anyja parancsolt főünnepe. Szentmisék reggel 7 órakor, délelőtt 9 és 11 órakor, valamint este 18 órakor lesznek. Isten szent nevében kezdjük az újesztendőt. Kérem, hogy minden katolikus tartsa lelkiismeretbeli kötelességének a szentmisén való részvételt. A mulasztás rossz kezdet lenne.
  5. Újév utáni szombatokon, január 15-től délelőtt 9-kor folytatjuk a felnőtt fiatalok felkészítését a beavató szentségekre, illetve folytatódik a jegyesek felkészítése is. Várjuk mindazokat, akik 2022-ben tervezik házasságkötésüket.
  6. A hétköznapi szentmiséken is fűtjük a templompadokat. Így is lelkesítjük a híveket, hogy többen vegyék be napi programjukba reggel vagy este Isten Igéjének közös hallgatását és az eucharisztikus áldozatot. A hívó szó találjon meghallgatásra. Szentmiséket lehet íratni a plébánián. A jövő hétre is vannak szabad mise helyek. Szentmisét lehet felajánlani élőkért és megholtakért, valamint bármilyen jó szándékra hálából vagy kéréssel. Legyen ez számunkra fontos.
  7. Tudjátok meg, szeretett testvérek, hogy miként az Úr Krisztus születésének örvendeztünk Karácsony ünnepén, úgy Isten irgalmából már most meghirdetjük nektek a Megváltó feltámadásának Húsvétját. Hamvazószerda és a negyvennapi szent böjt kezdete március hó 2. napján lesz a jövő évben. – A mi Urunk, Jézus Krisztus feltámadását szent örömben április 17-én ünnepeljük, az ő dicsőséges mennybemenetelét május 29-én, Pünkösd ünnepét június hó 5. napján, a legszentebb Oltáriszentség ünnepét Úrnapját pedig június hó 19. napján. – A bérmálás június 12-én lesz. – 2022. november 27-én lesz Adventnek, a mi Urunk, Jézus Krisztus eljövetelének 1. vasárnapja. – Őneki legyen tisztelet és dicsőség mindörökkön örökké. Ámen.
  8. Katolikus újságot az újévben, minél többen olvassanak!
  9. Házszentelésre lehet jelentkezni a sekrestyében, vagy a plébánia irodáján.

            „Legyünk hasonlóvá ahhoz, aki hozzánk hasonlóvá lett.” Ferenc pápa

Hirdetések

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58. Telefon: 06-95/320-918                                        email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com weboldal: www.sarvarsari.hu

        Szent Család vasárnap – 2021. december 26.

1.Ma Szent Család vasárnapján a 10 órás nagymisén a hagyományokhoz híven megáldom a családokat. Minél több gyermeket is hozzanak!

2.Délután 15.30 órakor Lorettói litániát imádkozunk és a Rózsafüzér Társulat titokcseréjét tartjuk szentolvasóval itt a Sári templomban.

3.Hétfőn az esti szentmisével imádkozzuk a Szent Mónika közösség imáját gyermekekért és unokákért. Akik tagjai a csoportnak lelkiismeretesen jöjjenek. Ugyancsak hétfőn Szent János apostol ünnepén a borokat is megáldjuk. Borosgazdák hozzanak!

4.Kedden aprószentek ünnepén engesztelünk az abortuszok bűne miatt, és imádkozunk a gyermekeket nagylelkűen vállaló családokért.

5.Ne felejtsük! Csütörtökön 17 órától továbbra is imádkozzuk a rózsafüzért a szolgáló papságért és új papi-szerzetesi hivatásokért.

6.Pénteken délután 15.30 órakor tartjuk az év végi hálaadást, melyre kérem, hogy a családok hálatelt szívvel jöjjenek!

7.Szombat az újesztendő első napja, Mária Istenanyaságának főünnepe és a béke világnapja. A szentmisén való részvételünkkel kifejezzük, hogy Istennel akarjuk kezdeni az újévet. Ezért is kérem, hogy lelkiismeretesen jöjjetek szentmisére! A mulasztás rossz kezdet lenne az új esztendőre. Szentmisék Újév napján: reggel 8 órakor és délelőtt 10 órakor lesznek templomunkban.

8.Felhívom a figyelmeteket arra, hogy a jövő esztendőben a szentmisék elmondása után a régi hagyományhoz híven automatikusan bejegyzem a következő esztendőre a miseszándékot. Aki pontosan kijelölt napra szeretné íratni a szentmisét, az jó előre jelezze.

9.Kérlek Benneteket, hogy az újesztendőben Mi is és családtagjaink is, törekedjenek a szép katolikus életre! Legyünk tanúságtevők a világban! 

10.Szerető figyelmetekbe ajánlom a katolikus újságokat, a plébánia internetes honlapját és a Mária Rádió értéket közvetítő műsorait. Nagyon kérem, hogy katolikus újságra jegyeztessenek elő. A kérés bízom benne, hogy meghallgatásra talál.

11.Házszentelésre a sekrestyében és a plébánia irodáján lehet jelntkezni.                                                                                                                                                                                            

                           Istentől áldott Boldog Új Esztendőt kívánok!

         „A család az evangéliumi szentség helye” Ferenc pápa

Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011