Hirdetés Advent 3. vasárnap

Hirdetések

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7. Telefon: 06-95/320-051        email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com weboldal: www.ladislas.hu

      Advent 3. vasárnapja – 2021. december 12.

Dominica tertia in Adventu Domini – Dritter Adventssonntag

  1. Ma, GAUDETE =ÖRVENDEZŐ vasárnap van. A délelőtt 11 órás nagymisén Székely János megyéspüspök Úr pappá szenteli Majlát Tihamér diakónust. Szeretettel várjuk a kedves Híveket! Este 17.45-kor litániát imádkozunk. Akik tehetik buzgón jöjjenek! December 17-től péntektől kezdődik a közvetlen készület az ünnepekre. – Jövő vasárnap a hegyi kápolnában is lesz szentmise 9.30-kor.   Ugyancsak jövő vasárnap december 19-én délután 15 órakor lesz Tihamér atya újmiséje. Szeretettel várunk mindenkit erre az ünnepre is, valamint az újmise utáni agapéra, szeretetvendégségre a katolikus iskola új szárnyában. Jövő vasárnap nem lesz esti szentmise.
  2. Minden adventi hétköznap hajnali misét éneklünk reggel 6 órakor. Gyónási lehetőséggel várjuk minden hajnalban a híveket. Ne hagyjuk az ünnepekre, végezzük el fölkészülten, összeszedetten Karácsonyra a szentgyónásunkat! Továbbra is buzdítjuk a Híveket, akik csak tehetik, hozzák meg áldozatukat és jöjjenek el minden hajnali szentmisére. Aki szeret, annak semmi sem nehéz.
  3. Házhoz kötött betegeket még lehet jelenteni a plébánián. Legyen gondunk az idős betegek gyóntatására és áldoztatására. Ne fosszuk meg Őket ettől a lehetőségtől.
  4. Az állami iskolás hittanos gyermekeket a jövő héten iskolai keretek között a hittan órákon gyóntatjuk meg karácsony ünnepére. A Katolikus iskolások pénteken gyónnak.
  5. Jövő szombat este lesz a 4. ünnepélyes gyertyagyújtás az adventi koszorún.
  6. Az új egyházi évre miseszándékokat jegyeztethetünk elő munkanapokon 9 és 12 óra valamint délután 16.30 és 17.30 óra között a plébániahivatalban. Legyen lelkiismeretbeli kötelességünk meghalt és élő családtagjainkért a szentmise felajánlás.
  7. A Plébániai Karitász csoport a szenteltvíztartóknál kihelyezett perselyekbe pénzadományt gyűjt, melyből rászorulóknak vásárolnak karácsonyra.
  8. A bejárati kapunál kihelyezett kosárba édességet gyűjtünk a Gencsapátiban működő nevelőotthonban élő gyermekek számára.
  9. Katolikus újságokat és a plébániai újságot a FORRÁST, minél többen olvassák!

Hirdetések

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58.. Telefon: 06-95/320-918                                           email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com weboldal: www.sarvarsari.hu

           Advent 3. vasárnapja – 2021. december 12.

Dominica tertia in Adventu Domini – Dritter Adventssonntag

  1. Ma, GAUDETE = ÖRVENDEZŐ vasárnap van. A Szent László templomban a délelőtt 11 órás nagymisén Dr. Székely János megyéspüspök Úr pappá szenteli Majlát Tihamér diakónust. Szeretettel várjuk a kedves Híveket! Délután 15.30 órakor litániát imádkozunk a családokért a kertvárosi kápolnában. Akik tehetik buzgón jöjjenek! December 17-től péntektől kezdődik a közvetlen készület az ünnepekre.
  2. Hétfőn a hajnali szentmisével imádkozzuk el a Szent Mónika közösség könyörgő imáját gyermekekért és unokákért.
  3. Advent 4. vasárnapján, december 19-én délután 15 órakor lesz Tihamér atya újmiséje a nagytemplomban. Szeretettel várunk mindenkit erre az ünnepre is, valamint az újmise utáni agapéra, szeretetvendégségre a katolikus iskola új szárnyában.
  4. Minden adventi hétköznap hajnali misét éneklünk reggel 6 órakor. Gyónási lehetőséggel várjuk minden hajnalban a híveket. Ne hagyjuk az ünnepekre, végezzük el fölkészülten, összeszedetten Karácsonyra a szentgyónásunkat! Továbbra is buzdítjuk a Híveket, akik csak tehetik, hozzák meg áldozatukat és jöjjenek el minden hajnali szentmisére. Aki szeret, annak semmi sem nehéz.
  5. A felnőtt katekézis alkalmai januárban folytatódnak. Megújult lelkesedéssel és a tudás iránti vággyal felvértezve várjuk majd a Híveket és érdeklődőket.
  6. Házhoz kötött betegeket még lehet jelenteni a plébánián. Legyen gondunk az idős betegek gyóntatására és áldoztatására. Ne fosszuk meg Őket ettől a lehetőségtől.
  7. Az állami iskolás hittanos gyermekeket a jövő héten iskolai keretek között a hittan órákon gyóntatjuk meg karácsony ünnepére. A Katolikus iskolások pénteken gyónnak.
  8. Jövő szombat este lesz a 4. ünnepélyes gyertyagyújtás az adventi koszorún.
  9. A Plébániai Karitász csoport a szenteltvíztartónál kihelyezett perselybe pénzadományt gyűjt, melyből rászorulóknak vásárolnak karácsonyra.
  10. Katolikus újságokat és a plébániai újságot a FORRÁST, minél többen olvassák! Nagy szükség lenne a tájékozott, tudatos hívő életet élő katolikusokra.

          „A hit bátorságával készüljünk karácsonyra!” Ferenc pápa

Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011