Úrnapja (Krisztus Szent Teste és Vére) vasárnap – 2024. június 2.

H i r d e t é s e k

 

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.

Telefon: 06-95/320-051; E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.ladislas.hu

 

Úrnapja (Krisztus Szent Teste és Vére) vasárnap –– 2024. június 2.

 

  1. Most vasárnap a 9 órakor kezdődő szentmise keretében lesz az úrnapi körmenet, a szokott útvonalon, a templom körül. Kérjük, hogy szépen, imádságos lelkülettel kapcsolódjunk be az énekekbe, áhítatba, megadva az Oltáriszentségben köztünk élő Jézusnak a tiszteletet, hódolatot. Köszönjük!
  2. Köszönjük, hogy május hónapban igyekeztek a hétköznapi litániákba bekapcsolódni. Buzdítjuk a Testvéreket, hogy a vasárnapi litániákra is szívesen jöjjenek! Szintén köszönünk mindennemű segítséget az úrnapi készületek és ünnepség lebonyolítása kapcsán.
  3. Szentjeink a héten:

Hétfőn az ugandai vértanúkra; kedden Szent Quirinus vértanú püspökre; szerdán Szent Bonifác vértanú püspökre; csütörtökön Szent Norbert püspökre; pénteken Jézus Szentséges Szívére; szombaton pedig a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívére emlékezik egyházunk.

  1. A templom, sekrestye vizesblokkja, mosdója felújítás alatt van. Türelmüket kérjük a munkálatok befejezéséig.
  2. A héten kedden, este várjuk mindazon gyalogos zarándokokat megbeszélésre, akik jelentkeztek az idei Mariazell-i gyalogos zarándoklat A helyszíne: a Sári templom, az esti szentmisét követően (19.00).
  3. A héten csütörtök este 19 órakor lesz Szombathelyen a székesegyházban Székely János megyéspüspök úr 60. születésnapja alkalmából szervezett központi szentmise és ünnepség. Így aznap a nagytemplomban nem lesz este szentmise. Helyette, elsőcsütörtök révén, a Rózsafüzér Társulat vezetésével 19 órakor szentolvasó imádság lesz itt a nagytemplomban a kerek születésnapját ünneplő főpásztorért. (A Sári templomban lesz este szentmise aznap is.)
  4. Szeretettel ajánljuk a Hívek figyelmébe azt a Biblia olvasási lehetőséget, amely során az év 365 napja alatt, meghatározott útmutatással elolvasható és értelmezhető a szentírás. A részletek a bejárati résznél olvashatóak.
  5. A sekrestyében 1.000 Ft-os darabáron rózsafüzér kapható.
  6. Közeledik a félév vége, kérjük, hogy az előző évek gyakorlatához híven, idén se feledkezzünk meg egyházközségi hozzájárulás (egyházi adó) rendezéséről. Hivatali időben lehet személyesen a plébánián befizetni, vagy hagyományos postai csekken, illetve banki átutalással is. Ez utóbbiaknál, kérjük, hogy a megjegyzés, közlemény rovatba a pontos lakcímet is tűntessék fel. Köszönjük!
  7. Városunk korábbi plébánosát, Wimmer Roland atyát, a megyéspüspök úr augusztus 1-jével a gazdasági helynöki tisztesége mellett a szombathelyi székesegyház plébánosává nevezte ki. Gratulálunk Roland atyának, s imádsággal kísérjük a jövőben is felelősségteljes feladataiban.

 

H i r d e t é s e k

 

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58.Telefon: 06-95/320-918

E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.sarvarsari.hu

 

Úrnapja (Krisztus Szent Teste és Vére) vasárnap –– 2024. június 2.

 

  1. Most vasárnap a 10 órakor kezdődő szentmise keretében lesz az úrnapi körmenet, a szokott útvonalon. Kérjük, hogy szépen, imádságos lelkülettel kapcsolódjunk be az énekekbe, áhítatba, megadva az Oltáriszentségben köztünk élő Jézusnak a tiszteletet, hódolatot. Köszönjük!
  2. Köszönjük, hogy május hónapban igyekeztek a hétköznapi litániákba bekapcsolódni. Buzdítjuk a Testvéreket, hogy a vasárnapi litániákra is szívesen jöjjenek! Szintén köszönünk mindennemű segítséget az úrnapi készületek és ünnepség lebonyolítása kapcsán, külön hálásak vagyunk azért is, hogy újra lett 4. oltár.
  3. Szentjeink a héten:

Hétfőn az ugandai vértanúkra; kedden Szent Quirinus vértanú püspökre; szerdán Szent Bonifác vértanú püspökre; csütörtökön Szent Norbert püspökre; pénteken Jézus Szentséges Szívére; szombaton pedig a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívére emlékezik egyházunk.

  1. A héten kedden, este várjuk mindazon gyalogos zarándokokat megbeszélésre, akik jelentkeztek az idei Mariazell-i gyalogos zarándoklat A helyszíne: itt a Sári templom, az esti szentmisét követően (19.00).
  2. A héten csütörtök este 19 órakor lesz Szombathelyen a székesegyházban Székely János megyéspüspök úr 60. születésnapja alkalmából szervezett központi szentmise és ünnepség. Így aznap a nagytemplomban nem lesz este szentmise. Helyette, elsőcsütörtök révén, a Rózsafüzér Társulat vezetésével 19 órakor szentolvasó imádság lesz a nagytemplomban a kerek születésnapját ünneplő főpásztorért. Itt a Sári templomban aznap is lesz este szentmise, s előtte a rózsafüzért 18 órai kezdettel szintén a főpásztorért imádkozzuk.
  3. A sekrestyében 1.000 Ft-os darabáron rózsafüzér kapható.
  4. Közeledik a félév vége, kérjük, hogy az előző évek gyakorlatához híven, idén se feledkezzünk meg egyházközségi hozzájárulás (egyházi adó) rendezéséről. Hivatali időben lehet személyesen a plébánián befizetni, vagy hagyományos postai csekken, illetve banki átutalással is. Ez utóbbiaknál, kérjük, hogy a megjegyzés, közlemény rovatba a pontos lakcímet is tűntessék fel. Köszönjük!
  5. Városunk korábbi plébánosát, Wimmer Roland atyát, a megyéspüspök úr augusztus 1-jével a gazdasági helynöki tisztesége mellett a szombathelyi székesegyház plébánosává nevezte ki. Gratulálunk Roland atyának, s imádsággal kísérjük a jövőben is felelősségteljes feladataiban.
Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011