Szentháromságvasárnap – 2024. május 26.

H i r d e t é s e k

 

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.

Telefon: 06-95/320-051; E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.ladislas.hu

 

Szentháromságvasárnap –– 2024. május 26.

 

  1. Most vasárnap a 11 órakor kezdődő szentmise végén emlékezünk az elhunyt hősökre a templom oldalán lévő II. Világháborús emléktábláknál. A terveinkkel ellentétben, sajnos nem készültek el határidőre az I. Világháborúban elesettek neveinek új táblái, így annak megáldása későbbi alkalommal lesz majd.
  2. Szintén most vasárnap lesz Őszinte ajándék címmel zenés áhítat 17 órától itt a nagytemplomban. A Sárvári Oratórikus Kórus szervezi, s közreműködik az Oratórikus kórus mellett a kórus junior énekkara és szóló énekesek. Nagy szeretettel hívjuk és várjuk erre a májusi áhítatra az érdeklődőket. A belépés díjtalan. A Rózsafüzér Társulat titokcseréje a zenei áhítat után, az esti szentmise előtt lesz.
  3. Május hónapban az esti szentmisék előtt, 18.30-tól Lorettói litániát imádkozunk. Ez az utolsó májusi hetünk idén, szívesen hozzuk meg az áldozatot, hogy mind a litánián, mind a szentmisén jelen tudjunk lenni!
  4. Szentjeink a héten:

Hétfőn Cantenbury Szent Ágoston püspökre; szerdán Szent VI. Pál pápára; csütörtökön Szent István király ereklyéinek átvitelére; szombaton pedig Szent Jusztinusz vértanúra emlékezik egyházunk.

  1. Az idén kerek házassági évfordulójukat ünneplő párokat szeretettel hívják a székesegyházba, közös hálaadásra június 15-re. Jövő vasárnapig lehet regisztrálni az egyházmegye honlapján. (martinus.hu)
  2. Szombaton, június 1-jén, délelőtt 10 órától gyermeknapi kézművesfoglalkozást szervezünk a plébánián. Szeretettel hívjuk a diákokat!
  3. Jövő vasárnap Úrnapja, a szokásos úrnapi körmenetet itt a városban a délelőtt 9 órás szentmiséhez kapcsoltan tartjuk, a templom körül. Tisztelettel és szeretettel kérjük, hogy az úrnapi oltárokat az előre megbeszéltek szerint állítsák fel. Virágszirmokat az ünnep előtti héten a sekrestyében szívesen fogadunk. Szeretettel hívjuk az alsós kislányokat a körmenetre virágszirmot hinteni. A díszítést, az oltárok állítását, az ablakokban a gyertyagyújtást, a körmeneti segédkezést előre is köszönjük.
  4. A templom, sekrestye vizesblokkja, mosdója felújítás alatt van. Türelmüket kérjük a munkálatok befejezéséig.
  5. Szeretettel ajánljuk a Hívek figyelmébe azt a Biblia olvasási lehetőséget, amely során az év 365 napja alatt, meghatározott útmutatással elolvasható és értelmezhető a szentírás. A részletek a bejárati résznél olvashatóak.

 

 

 

H i r d e t é s e k

 

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58.Telefon: 06-95/320-918

E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.sarvarsari.hu

 

Szentháromságvasárnap –– 2024. május 26.

 

  1. Szentjeink a héten:

Hétfőn Cantenbury Szent Ágoston püspökre; szerdán Szent VI. Pál pápára; csütörtökön Szent István király ereklyéinek átvitelére; szombaton pedig Szent Jusztinusz vértanúra emlékezik egyházunk.

  1. Most vasárnap lesz Őszinte ajándék címmel zenés áhítat 17 órától a nagytemplomban. A Sárvári Oratórikus Kórus szervezi, s közreműködik az Oratórikus kórus mellett a kórus junior énekkara és szóló énekesek. Nagy szeretettel hívjuk és várjuk erre a májusi áhítatra az érdeklődőket. A belépés díjtalan.
  2. Hétfőn a Szent Mónika közösség könyörgő imáját mondjuk a gyermekekért. Ekkor lesz a Rózsafüzér Társulat hóvégi titokcseréje is.
  3. Májusban az esti szentmisék előtt, 18 órától lorettói litániát imádkozunk. A májusi vasárnapokon pedig 15.30-kor az újmajori kápolnánál imádkozzuk a litániát. Ez az utolsó májusi hetünk idén, szívesen jöjjünk köszönteni a Boldogságos Szűz Máriát!
  4. Az idén kerek házassági évfordulójukat ünneplő párokat szeretettel hívják a székesegyházba, közös hálaadásra június 15-re. Jövő vasárnapig lehet regisztrálni az egyházmegye honlapján. (martinus.hu)
  5. Szombaton, június 1-jén, délelőtt 10 órától gyermeknapi kézművesfoglalkozást szervezünk a Szent László plébánián. Szeretettel hívjuk a diákokat!
  6. Jövő vasárnap Úrnapja, a szokásos úrnapi körmenetet itt Sáriban a délelőtt 10 órás szentmiséhez kapcsoltan tartjuk. Tisztelettel és szeretettel kérjük, hogy az úrnapi oltárokat az előre megbeszéltek szerint állítsák fel. Ugyanakkor szeretnénk, ha ismét lenne 4. oltár is, s lennének, akik ebben segédkeznének, összefogva. Várjuk a jelentkezőke rá! A 4. oltárt a templom mögötti hármas kereszteződésnél lévő zöld területre tervezzük. Köszönjük előre is. Virágszirmokat az ünnep előtti héten a sekrestyében szívesen fogadunk. Szeretettel hívjuk az alsós kislányokat a körmenetre virágszirmot hinteni. A díszítést, az oltárok állítását, az ablakokban a gyertyagyújtást, a körmeneti segédkezést előre is köszönjük.
  7. Szeretettel ajánljuk a Hívek figyelmébe azt a Biblia olvasási lehetőséget, amely során az év 365 napja alatt, meghatározott útmutatással elolvasható és értelmezhető a szentírás. A részletek a nagytemplom bejárati résznél olvashatóak.
Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011