Pünkösdvasárnap –– 2024. május 19.

H i r d e t é s e k

 

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.

Telefon: 06-95/320-051; E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.ladislas.hu

 

Pünkösdvasárnap –– 2024. május 19.

 

  1. Most vasárnap 17.30-kor angol nyelvű szentmise is lesz itt a nagytemplomban.
  2. Pünkösdhétfőn szentmiséink rendje: nagytemplomban 8 és 19 órakor; Sári templomban 8 és 10 órakor; Csényében 9 órakor; Rábasömjénben pedig 11 órakor kezdődik szentmise.
  3. Május hónapban az esti szentmisék előtt, 18.30-tól Lorettói litániát imádkozunk, szívesen hozzuk meg az áldozatot, hogy mind a litánián, mind a szentmisén jelen tudjunk lenni!
  4. Szentjeink a héten:

Pünkösdhétfőn a Boldogságos Szűz Máriára, mint az Egyház anyjára; kedden a mexikói vértanúkra; szerdán Szent Ritára; csütörtökön Jézus Krisztusra, az Örök Főpapra; pénteken pedig Szűz Máriára, mint a  keresztények Segítségére emlékezik egyházunk.

  1. Az idén kerek házassági évfordulójukat ünneplő párokat szeretettel hívják a székesegyházba, közös hálaadásra június 15-re. Előzetesen regisztrálni kell az egyházmegye honlapján, aminek határideje június 2. (martinus.hu)
  2. Jövő vasárnap Szentháromság vasárnapja, egyben május utolsó vasárnapja révén Hősök napja. A 11 órakor kezdődő szentmise végén emlékezünk az elhunyt hősökre a templom előtti téren. S reményeink szerint ekkor lesznek felavatva az I. Világháborús új emléktáblák a templom homlokzatán, amely a város és a plébánia anyagi támogatásával készül.
  3. Szintén jövő vasárnap lesz Őszinte ajándék címmel zenés áhítat 17 órától itt a nagytemplomban. A Sárvári Oratórikus Kórus szervezi, s közreműködik az Oratórikus kórus mellett a kórus junior énekkara és szóló énekesek. Nagy szeretettel hívjuk és várjuk erre a májusi áhítatra az érdeklődőket. A belépés díjtalan.
  4. Két hét múlva vasárnap Úrnapján, június 2-án a szokásos úrnapi körmenetet itt a városban a délelőtt 9 órás szentmiséhez kapcsoltan tartjuk, a templom körül. Tisztelettel és szeretettel kérjük, hogy az úrnapi oltárokat az előre megbeszéltek szerint állítsák fel. Virágszirmokat az ünnep előtti héten a sekrestyében szívesen fogadunk.
  5. Szeretettel ajánljuk a Hívek figyelmébe azt a Biblia olvasási lehetőséget, amely során az év 365 napja alatt, meghatározott útmutatással elolvasható és értelmezhető a szentírás. A részletek a bejárati résznél olvashatóak. Köszönjük a lelkes fiatalnak a fordítási és egyéb fáradozásait eme nemes ügy érdekében.

 

H i r d e t é s e k

 

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58.Telefon: 06-95/320-918

E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.sarvarsari.hu

 

Pünkösdvasárnap –– 2024. május 19.

 

  1. Szentjeink a héten:

Pünkösdhétfőn a Boldogságos Szűz Máriára, mint az Egyház anyjára; kedden a mexikói vértanúkra; szerdán Szent Ritára; csütörtökön Jézus Krisztusra, az Örök Főpapra; pénteken pedig Szűz Máriára, mint a keresztények Segítségére emlékezik egyházunk.

  1. Most vasárnap 17.30-kor angol nyelvű szentmise is lesz a nagytemplomban.
  2. Májusban az esti szentmisék előtt, 18 órától lorettói litániát imádkozunk. A májusi vasárnapokon pedig 15.30-kor az újmajori kápolnánál imádkozzuk a litániát. Szívesen jöjjünk köszönteni a Boldogságos Szűz Máriát!
  3. Pünkösdhétfőn szentmiséink rendje: nagytemplomban 8 és 19 órakor; Sári templomban 8 és 10 órakor; Csényében 9 órakor; Rábasömjénben pedig 11 órakor kezdődik szentmise.
  4. Az idén kerek házassági évfordulójukat ünneplő párokat szeretettel hívják a székesegyházba, közös hálaadásra június 15-re. Előzetesen regisztrálni kell az egyházmegye honlapján, aminek határideje június 2. (martinus.hu)
  5. A templom vizesblokkja, mosdója felújítás alatt van. Türelmüket kérjük a munkálatok befejezéséig.
  6. Jövő vasárnap lesz Őszinte ajándék címmel zenés áhítat 17 órától a nagytemplomban. A Sárvári Oratórikus Kórus szervezi, s közreműködik az Oratórikus kórus mellett a kórus junior énekkara és szóló énekesek. Nagy szeretettel hívjuk és várjuk erre a májusi áhítatra az érdeklődőket. A belépés díjtalan.
  7. Két hét múlva vasárnap Úrnapján, június 2-án a szokásos úrnapi körmenetet itt Sáriban a délelőtt 10 órás szentmiséhez kapcsoltan tartjuk. Tisztelettel és szeretettel kérjük, hogy az úrnapi oltárokat az előre megbeszéltek szerint állítsák fel. Ugyanakkor szeretnénk, ha ismét lenne 4. oltár is, s lennének, akik ebben segédkeznének, összefogva. Várjuk a jelentkezőke rá! A 4. oltárt a templom mögötti hármas kereszteződésnél lévő zöld területre tervezzük. Köszönjük előre is. Virágszirmokat az ünnep előtti héten a sekrestyében szívesen fogadunk.
  8. Szeretettel ajánljuk a Hívek figyelmébe azt a Biblia olvasási lehetőséget, amely során az év 365 napja alatt, meghatározott útmutatással elolvasható és értelmezhető a szentírás. A részletek a nagytemplom bejárati résznél olvashatóak. Köszönjük a lelkes fiatalnak a fordítási és egyéb fáradozásait eme nemes ügy érdekében.
Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011