Húsvét 6. vasárnapja – 2024. május 5. – Szent László plébánia

(Holnap, vasárnap, a délelőtt 11 órás szentmisét élőben közvetíti templomunkból a Duna TV. A szentmise keretében lesz Anyák napi köszöntő is a Katolikus Iskola 2. osztályosai készülnek verssel. A templom melletti parkoló a TV-s kocsik miatt le van zárva, megértésüket kérjük és köszönjük!) 

Május hónapban az esti szentmisék előtt, 18.30-tól Lorettói litániát imádkozunk, szívesen hozzuk meg az áldozatot, hogy mind a litánián, mind a szentmisén jelen tudjunk lenni! 

Szombaton 9 órakor kezdődik a nagytemplomban a bérmálási főpróba. Alatta a szülőknek, bérmaszülőknek gyónási lehetőséget biztosítunk. A főpróba után a bérmálkozók gyóntatása lesz. Jövő vasárnap a 11 órakor kezdődő szentmisében lesz az idei bérmálás. 90 fiatal részesül a Szentlélek ajándékaiban a bérmálás szentsége által. A bérmálást idén városunk szülőtte Martos Balázs esztergom-budapesti segédpüspök úr celebrálja. Imádságainkba foglaljuk bele idei bérmálkozóinkat! 

Szentjeink a héten: 

Kedden Boldog Gizella királynéra; szombaton pedig Boldog Salkaházi Sára vértanúra; vasárnap pedig Urunk Jézus mennybemenetelére emlékezik a magyar katolikus egyház. 

Az idén kerek házassági évfordulójukat ünneplő párokat szeretettel hívják a székesegyházba, közös hálaadásra. Előzetesen regisztrálni kell az egyházmegye honlapján. (www.martinus.hu) 

A plébániahivatalban folyamatosan lehet szentmiseszándékokat íratni az üres helyekre, éljünk a lehetőséggel, ne feledkezzünk meg élő és elhunyt szeretteinkről! Az éves egyházi hozzájárulást (egyházi adót) köszönjük, hogy lelkiismeretesen rendezik. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az éves kereset 0,5%-át ajánlja, mint mérvadó támpont az egyházi hozzájárulás kapcsán. (Ez számokban, pl.: havi 100.000Ft kereset esetén az éves egyházi adó (12x500Ft) 6.000Ft lenne.) Köszönjük, hogy erre is áldoznak, és számontartják! 

Plébániánk szeptember 2-5. között zarándokútat szervez Međjugorjéba a Blaguss Utazási Iroda által. A részletes program a hirdetőtáblán. Előzetes jelentkezéseket május 12-ig kérjük és várjuk a plébániahivatalokban. 

Kedden, május 7-én, 13.30-16.30 között véradási lehetőség lesz a Szent Piroska Katolikus Óvodában. 

Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011