Húsvét 5. vasárnapja – 2024. április 28. – Szent László plébánia

Szent László plébánia

 

Vasárnap 17.30-kor angol nyelvű szentmise is lesz a nagytemplomban, majd 18.30-kor imádkozunk a jó termését, és elvégezzük a búzaszentelés szertartását és rózsafüzér titokcsere is lesz.

Szentjeink a héten: 

Hétfőn Sienai Szent Katalinra; kedden Szent V. Piusz pápára; szerdán Szent Józsefre, a munkásemberre; csütörtökön Szent Atanáz püspökre; pénteken Szent Fülöp és Jakab apostolokra; szombaton Szent Flórián vértanúra, a tűzoltók védőszentjére emlékezik Egyházunk. 

Szerdán, május 1-jén Pusztacsatárra, az egyházmegyei zarándoklatra az autóbusz 7.40-kor indul a várparkolóból, 7. 45-kor pedig a Sári templomtól. Az útiköltség 3.000Ft lesz, amit majd a buszon kell fizetni. A zarándokfüzetet az autóbuszon osztjuk ki. Megfelelő ruházat (pl. esőkabát) legyen a zarándokoknál, mivel szabadtéren lesznek a programok. Érdemes összecsukható kisszéket is magukkal vinni. 

Májusban az esti szentmisék előtt, 18.30-tól lorettói litániát imádkozunk. Szívesen jöjjünk köszönteni a Boldogságos Szűz Máriát! 

Az idén kerek házassági évfordulójukat ünneplő párokat szeretettel hívják a székesegyházba, közös hálaadásra. Előzetesen regisztrálni kell az egymásmegye honlapján. (www.martinus.hu) 

A Mariazell-i gyalogos zarándoklatra, akik jelezték részvételi szándékukat, kérjük erősítsék meg. S aki szeretne még jelentkezni, szintén kérjük, hogy április végéig jelezze ezen szándékát. A záró napra (július 11. csütörtök) autóbuszt szervezünk Mariazell-be. Kérjük, hogy akik szeretnének autóbusszal eljutni Mariazell-be, s ott együtt ünnepelni szentmisét a gyalogos zarándokokkal, jelentkezzenek. A jelentkezéskor 2.000Ft előleget kérünk biztosítékul. 

Jövő vasárnap, a délelőtt 11 órás szentmisét élőben közvetíti templomunkból a Duna TV. A szentmise keretében lesz Anyák napi köszöntő is a Katolikus Iskola 2. osztályosai készülnek verssel. 

A plébániahivatalban folyamatosan lehet szentmiseszándékokat íratni az üres helyekre, éljünk a lehetőséggel, ne feledkezzünk meg élő és elhunyt szeretteinkről! Az éves egyházi hozzájárulást (egyházi adót) köszönjük, hogy lelkiismeretesen rendezik. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az éves kereset 0,5%-át ajánlja, mint mérvadó támpont az egyházi hozzájárulás kapcsán. (Ez számokban, pl.: havi 100.000Ft kereset esetén az éves egyházi adó 6.000Ft (12x500Ft) lenne.) Köszönjük, hogy erre is áldoznak, és számon tartják! 

Plébániánk szeptember 2-5. között zarándokútat szervez Međjugorjéba a Blaguss Utazási Iroda által. A részletes program a hirdetőtáblán. Előzetes jelentkezéseket május 12-ig kérjük és várjuk a plébániahivatalokban. 

 

Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011