Nagyböjt 5. vasárnapja –– 2024. március 17.

H i r d e t é s e k

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.

Telefon: 06-95/320-051; E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.ladislas.hu

 

Nagyböjt 5. vasárnapja –– 2024. március 17.

 

  1. A most hétvégi perselyadományainkkal a Szentföldön élő keresztény testvéreinket támogatjuk.
  2. (Ma/holnap) este 17.45-kor Jézus Szent Vére litániát imádkozunk.
  3. Szentjeink a héten:

Hétfőn Jeruzsálemi Szent Cirill püspökre; kedden Szent Józsefre emlékezik Egyházunk.

  1. Nagyböjtben szerdánként imádkozunk rózsafüzért az esti szentmise előtt 17.30-tól.
  2. Nagyböjt péntekjein tartózkodjunk a hús fogyasztásától (14 év felett), és vállaljunk valami lemondást, felajánlást! A böjti péntekeken keresztutat imádkozunk 17.30-kor itt a nagytemplomban. A héten a leendő bérmálkozókkal járjuk majd a keresztutat.
  3. Nagyböjt vasárnapjain délután 15 órakor a hegyi Kálvária kápolnánál imádkozzuk a keresztut
  4. Köszönjük a felajánlott adományokat a sárvári plébániai Karitász csoport nagyböjti tartós élelmiszergyűjtése kapcsán. Isten fizesse meg!
  5. Kérjük, hogy jelezzék azon, házhoz-, ágyhoz kötött, idős, vagy beteg Testvéreket, akik kérik, hogy a lelkipásztorok odahaza keressék fel őket húsvéti szentgyónás, szentáldozás miatt. A betegek gyóntatása nagykedden (márc. 26.) és nagyszerdán (márc. 27.) lesz.
  6. Március 23-án, szombaton 9.30 és 11.00 között gyónási lehetőséget biztosítunk az állami iskolákba járó diákok számára itt a nagytemplomban, hogy szentgyónásukkal is készülhessenek Jézus feltámadásának ünnepére. A katolikus iskolások számára az iskolában, hittanórák keretében lesz a húsvéti gyóntatás. Kérjük a kedves Szülőket, nagyszülőket, hogy jó szóval és élő példával buzdítsák a fiatalokat.
  7. Jövő vasárnap, virágvasárnap, az Úr szenvedésének vasárnapja. A 9 órakor kezdődő szentmisében lesz barkaszentelés és a Passió ünnepélyes éneklése. A többi szentmiséken prózában olvassuk Jézus szenvedéstörténetét.
  8. Köszönjük, hogy szép számmal igyekeztek a Hívek részt venni a nagyböjti lelkigyakorlaton! Köszönjük Kaszás Csaba hosszúperesztegi plébános úrnak az útmutatásait húsvéti készületünkben!

 

 

H i r d e t é s e k

 

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58. Telefon: 06-95/320-918

E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.sarvarsari.hu

 

Nagyböjt 5. vasárnapja –– 2024. március 17.

 

  1. A most hétvégi perselyadományainkkal a Szentföldön élő keresztény testvéreinket támogatjuk.
  2. Szentjeink a héten:

Hétfőn Jeruzsálemi Szent Cirill püspökre; kedden Szent Józsefre emlékezik Egyházunk.

  1. Hétfőn a Szent Mónika közösség imáját mondjuk az esti szentmisekor.
  2. Csütörtökönként az esti szentmise előtt (17 órától) rózsafüzért imádkozunk papokért és új papi, szerzetesi hivatásokért.
  3. Nagyböjt péntekjein tartózkodjunk a hús fogyasztásától (14 év felett), és vállaljunk valami lemondást, felajánlást! A böjti péntekeken keresztutat imádkozunk 17 órakor itt a Sári templomban.
  4. Nagyböjt vasárnapjain délután 15 órakor a hegyi Kálvária kápolnánál imádkozzuk a keresztut
  5. Köszönjük a felajánlott adományokat a sárvári plébániai Karitász csoport nagyböjti tartós élelmiszergyűjtése kapcsán. Isten fizesse meg!
  6. Kérjük, hogy jelezzék azon, házhoz-, ágyhoz kötött, idős, vagy beteg Testvéreket, akik kérik, hogy a lelkipásztorok odahaza keressék fel őket húsvéti szentgyónás, szentáldozás miatt. A betegek gyóntatása nagykedden (márc. 26.) és nagyszerdán (márc. 27.) lesz.
  7. Szombaton este gitáros szentmise lesz itt a Sári templomban. A virágvasárnapi hétvégén a szentmiséken prózában olvassuk Jézus szenvedéstörténetét. A 10 órakor kezdődő szentmisében lesz majd a barkaszentelés.
  8. Március 23-án, szombaton 9.30 és 11.00 között gyónási lehetőséget biztosítunk az állami iskolákba járó diákok számára a nagytemplomban, hogy szentgyónásukkal is készülhessenek Jézus feltámadásának ünnepére. A katolikus iskolások számára az iskolában, hittanórák keretében lesz a húsvéti gyóntatás. Kérjük a kedves Szülőket, nagyszülőket, hogy jó szóval és élő példával buzdítsák a fiatalokat.
  9. Vasárnap délután 16 órától lesz a húsvéti nagy gyóntatás itt a Sári templomban. Nagyon kérjük a jó Híveket, hogy lelkiismeretesen végezzék el a húsvéti gyónásukat és buzdítsák családtagjaikat ismerőseiket is!
  10. Köszönjük, hogy szép számmal igyekeztek a Hívek részt venni a nagyböjti lelkigyakorlaton! Köszönjük Kaszás Csaba hosszúperesztegi plébános úrnak az útmutatásait húsvéti készületünkben!
Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011