Nagyböjt 4. vasárnapja –– 2024. március 10.

H i r d e t é s e k

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.

Telefon: 06-95/320-051; E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.ladislas.hu

 

Nagyböjt 4. vasárnapja –– 2024. március 10.

 

  1. (Ma/holnap) este 17.45-kor litániát imádkozunk az Életért.
  2. Nagyböjtben szerdánként imádkozunk rózsafüzért az esti szentmise előtt 17.30-tól.
  3. Nagyböjt péntekjein tartózkodjunk a hús fogyasztásától (14 év felett), és vállaljunk valami lemondást, felajánlást! A böjti péntekeken keresztutat imádkozunk 17.30-kor itt a nagytemplomban. A héten a cserkészekkel járjuk majd a keresztutat.
  4. Nagyböjt vasárnapjain délután 15 órakor a hegyi Kálvária kápolnánál imádkozzuk a keresztut
  5. Idén is megszervezésre kerül a Mariazell-i gyalogos zarándoklat. Az időpontja: július 8-11. között lesz. Előzetesen szeretnénk egy létszámfelmérést végezni, ehhez kérjük, hogy akik vállalkoznának erre a 4 napos gyalogos zarándoklatra, március 17-ig jelezzék a sekrestyékben, vagy a plébánián. Ez nagyban segítené a szükséges szervezési, helyfoglalási feladatokat. Köszönjük!
  6. A Szent László Katolikus Iskolába a következő tanévben induló két első osztályába szeretettel várja az iskola a nagycsoportos óvodásokat! A jelentkezési lapok leadási határideje: március 11., hétfő. A beiratkozás időpontja pedig majd április 18-19. lesz.
  7. Szerda reggelig marad templomunkban a „Meg nem született gyermek” szobra. Addig valamennyi szentmisében elimádkozzuk Székely János megyéspüspök erre az alkalomra megfogalmazott imáját. Az esti szentmisékhez kapcsolódóan külön is megemlékezünk imáinkkal, kedd este pedig ünnepélyesen köszönjük meg az itt töltött hét kegyelmeit a JóIstennek. Vasárnap, hétfőn és kedden lehetőség lesz még napközben – a templom nyitvatartási idejében (7.30-18.30) – személyes, egyéni és közösségi imádságra is. Jó volt megtapasztalni az érdeklődést, templomlátogatást a Hívek részéről. Köszönet érte!
  8. A héten március 15-16-17-ei (péntek, szombat, vasárnap) esti szentmisék keretében lesz a nagyböjti, húsvétra hangolódó lelkigyakorlat. Igyekezzük úgy szervezni azt a hétvégénket, hogy el tudjunk jutni a lelkigyakorlatra is. A lelkigyakorlatot Kaszás Csaba hosszúperesztegi plébános vezeti.
  9. Jövő vasárnap 9.30-kor a Hegyközségi Kálvária templomban is lesz szentmise.
  10. Kedden, március 12-én este 17 órakor lesz Ökumenikus Világimanap az evangélikus gyülekezet termébe. Melyre szeretettel hívják az érdeklődőket. Az imaest során vetítéssel egybekötött előadás is lesz Palesztináról. Részletek a faliújságon.
  11. A helyi sárvári plébániai Karitász csoport nagyböjti tartós élelmiszergyűjtést hirdetett meg március 17-ig. Az adományokat a plébániahivatalokba lehet letenni hivatali időben. Köszönjük!

 

H i r d e t é s e k

 

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58. Telefon: 06-95/320-918

E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.sarvarsari.hu

 

Nagyböjt 4. vasárnapja –– 2024. március 10.

 

  1. A Szent László Katolikus Iskolába a következő tanévben induló két első osztályába szeretettel várja az iskola a nagycsoportos óvodásokat! A jelentkezési lapok leadási határideje: március 11., hétfő. A beiratkozás időpontja pedig majd április 18-19. lesz.
  2. Szerda reggelig marad a nagytemplomban a „Meg nem született gyermek” szobra. Kedd este ünnepélyesen köszönjük meg a városunkban töltött hét kegyelmeit a JóIstennek. Vasárnap, hétfőn és kedden lehetőség lesz még napközben – a templom nyitvatartási idejében (7.30-18.30) – személyes, egyéni és közösségi imádságra is. Jó volt megtapasztalni az érdeklődést, templomlátogatást a Hívek részéről. Köszönet érte!
  3. A héten március 15-16-17-ei (péntek, szombat, vasárnap) esti szentmisék keretében lesz a nagytemplomban a nagyböjti, húsvétra hangolódó lelkigyakorlat. Igyekezzük úgy szervezni azt a hétvégénket, hogy el tudjunk jutni a lelkigyakorlatra is. A lelkigyakorlatot Kaszás Csaba hosszúperesztegi plébános vezeti.
  4. Jövő vasárnap 9.30-kor a Hegyközségi Kálvária templomban is lesz szentmise.
  5. Kedden, március 12-én este 17 órakor lesz Ökumenikus Világimanap az evangélikus gyülekezet termébe. Melyre szeretettel hívják az érdeklődőket. Az imaest során vetítéssel egybekötött előadás is lesz Palesztináról. Részletek a faliújságon.
  6. Csütörtökönként az esti szentmise előtt (17 órától) rózsafüzért imádkozunk papokért és új papi, szerzetesi hivatásokért.
  7. Nagyböjt péntekjein tartózkodjunk a hús fogyasztásától (14 év felett), és vállaljunk valami lemondást, felajánlást! A böjti péntekeken keresztutat imádkozunk 17 órakor itt a Sári templomban.
  8. Nagyböjt vasárnapjain délután 15 órakor a hegyi Kálvária kápolnánál imádkozzuk a keresztut
  9. Idén is megszervezésre kerül a Mariazell-i gyalogos zarándoklat. Az időpontja: július 8-11. között lesz. Előzetesen szeretnénk egy létszámfelmérést végezni, ehhez kérjük, hogy akik vállalkoznának erre a 4 napos gyalogos zarándoklatra, március 17-ig jelezzék a sekrestyékben, vagy a plébánián. Ez nagyban segítené a szükséges szervezési, helyfoglalási feladatokat. Köszönjük!
  10. A helyi sárvári plébániai Karitász csoport nagyböjti tartós élelmiszergyűjtést hirdetett meg március 17-ig. Az adományokat a plébániahivatalokba lehet letenni hivatali időben. Köszönjük!
Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011