Nagyböjt 3. vasárnapja – 2024. március 3.

H i r d e t é s e k

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.

Telefon: 06-95/320-051; E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.ladislas.hu

Nagyböjt 3. vasárnapja –– 2024. március 3.

  1. (Ma/holnap) este 17.45-kor a Jézus Vére litániát imádkozunk.
  2. Szentjeink a héten:

Hétfőn Boldog Meszlényi Zoltán vértanú püspökre és Szent Kázmérra; csütörtökön Szent Perpétua és Felicitász vértanúasszonyokra; pénteken Istenes Szent János szerzetesre; szombaton Római Szent Franciskára emlékezik Egyházunk.

  1. Nagyböjtben szerdánként imádkozunk rózsafüzért az esti szentmise előtt 17.30-tól.
  2. Nagyböjt péntekjein tartózkodjunk a hús fogyasztásától (14 év felett), és vállaljunk valami lemondást, felajánlást! A böjti péntekeken keresztutat imádkozunk 17.30-kor itt a nagytemplomban. A héten a családcsoporttal és az idei jegyespárokkal járjuk a keresztutat.
  3. Nagyböjt vasárnapjain délután 15 órakor a hegyi Kálvária kápolnánál imádkozzuk a keresztut
  4. Az adó 1%-a kapcsán a Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011. A második 1% felajánlása tekintetében ajánljuk az adózók figyelmébe a Szent László Katolikus Általános Iskola Alapítványát (18885785–1–18) és a Szent Piroska Katolikus Óvodát (19244679-1-18). Köszönjük!
  5. Idén is megszervezésre kerül a Mariazell-i gyalogos zarándoklat. Az időpontja: július 8-11. között lesz. Előzetesen szeretnénk egy létszámfelmérést végezni, ehhez kérjük, hogy akik vállalkoznának erre a 4 napos gyalogos zarándoklatra, március 17-ig jelezzék a sekrestyékben, vagy a plébánián. Ez nagyban segítené a szükséges szervezési, helyfoglalási feladatokat. Köszönjük!
  6. A Szent László Katolikus Iskolába a következő tanévben induló két első osztályába szeretettel várja az iskola a nagycsoportos óvodásokat! A jelentkezési lapok leadási határideje: március 11., hétfő. A beiratkozás időpontja pedig majd április 18-19. lesz.
  7. Szerdán érkezik templomunkba a „Meg nem született gyermek” szobra, amelyet az esti szentmisében köszöntenénk ünnepélyesen. Előtte a rózsafüzért az érintettekért ajánljuk fel. A szoborról háttérinformáció: Egy fiatal szlovák szobrászművész Martin Hudáćek 2012-ben készítette el művét. Célja az volt, hogy a várandósság elveszítését, vagy akár megszakítását követő gyászában, mély fájdalmának gyógyulásában és lelki tusáiban segítse a szenvedő anyákat. Arra szeretett volna rámutatni, hogy van felépülés ebből a traumából, a sebek gyógyíthatók, lehetséges önmagunknak megbocsátani. Szeretné annak a reményét is előrevetíteni, hogy aki súlyos veszteséget élt át, talán nemsokára új esélyt kap, és talán gyermeknek adhat életet. A szobor március 12-ig marad templomunkban. Ezalatt lehetőség lesz napközben – a templom nyitvatartási idejében (7.30-18.30) – személyes, egyéni imádságra és természetesen szervezett, közösségi imára is. A szoborhoz egészen közel lehet majd jönni, s napközben a kihelyezett kis asztalnál a személyes gondolatainkat, pl: hálánkat az életünkért, szüleinkért, az életadásért, vagy éppen a veszteség feletti bánatunkat, túlvilági üzenetünket a halhatatlan kis lelkek felé le is írhatjuk, s elhelyezhetjük a gyűjtődobozba, amik fölött a szentmisék alkalmával közösen is imádkozunk. A részletes program a hirdetőtáblán olvasható.
  8. Szombaton, március 9-én 10 órától a plébánián nagyböjti kézműves foglalkozás lesz gyerekeknek, akiket szeretettel hívunk erre az alkalomra.
  9. Vasárnap, március 10-én, a 9 órakor kezdődő szentmisében lesz a szokásos Apák napi megemlékezés a Katolikus Iskola szervezésében.
  10. Előre hirdetjük, hogy a nagyböjti, húsvétra hangolódó lelkigyakorlat március 15-16-17-ei (péntek, szombat, vasárnap) esti szentmisék keretében lesz. Igyekezzük úgy szervezni azt a hétvégénket, hogy el tudjunk jutni a lelkigyakorlatra is. Köszönjük!

H i r d e t é s e k

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58. Telefon: 06-95/320-918

E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.sarvarsari.hu

Nagyböjt 3. vasárnapja –– 2024. március 3.

  1. Szentjeink a héten:

Hétfőn Boldog Meszlényi Zoltán vértanú püspökre és Szent Kázmérra; csütörtökön Szent Perpétua és Felicitász vértanúasszonyokra; pénteken Istenes Szent János szerzetesre; szombaton Római Szent Franciskára emlékezik Egyházunk.

  1. Hétfőn a Szent Mónika közösség imáját mondjuk az esti szentmisekor.
  2. Csütörtökönként az esti szentmise előtt (17 órától) rózsafüzért imádkozunk papokért és új papi, szerzetesi hivatásokért.
  3. Nagyböjt péntekjein tartózkodjunk a hús fogyasztásától (14 év felett), és vállaljunk valami lemondást, felajánlást! A böjti péntekeken keresztutat imádkozunk 17 órakor itt a Sári templomban.
  4. Nagyböjt vasárnapjain délután 15 órakor a hegyi Kálvária kápolnánál imádkozzuk a keresztut
  5. Az adó 1%-a kapcsán a Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011. A második 1% felajánlása tekintetében ajánljuk az adózók figyelmébe a Szent László Katolikus Általános Iskola Alapítványát (18885785–1–18) és a Szent Piroska Katolikus Óvodát (19244679-1-18). Köszönjük!
  6. Idén is megszervezésre kerül a Mariazell-i gyalogos zarándoklat. Az időpontja: július 8-11. között lesz. Előzetesen szeretnénk egy létszámfelmérést végezni, ehhez kérjük, hogy akik vállalkoznának erre a 4 napos gyalogos zarándoklatra, március 17-ig jelezzék a sekrestyékben, vagy a plébánián. Ez nagyban segítené a szükséges szervezési, helyfoglalási feladatokat. Köszönjük!
  7. A Szent László Katolikus Iskolába a következő tanévben induló két első osztályába szeretettel várja az iskola a nagycsoportos óvodásokat! A jelentkezési lapok leadási határideje: március 11., hétfő. A beiratkozás időpontja pedig majd április 18-19. lesz.
  8. Szerdán érkezik a nagytemplomba a „Meg nem született gyermek” szobra, amelyet az esti szentmisében köszöntenénk ünnepélyesen. Előtte a rózsafüzért az érintettekért ajánljuk fel. A szoborról háttérinformáció: Egy fiatal szlovák szobrászművész Martin Hudáćek 2012-ben készítette el művét. Célja az volt, hogy a várandósság elveszítését, vagy akár megszakítását követő gyászában, mély fájdalmának gyógyulásában és lelki tusáiban segítse a szenvedő anyákat. Arra szeretett volna rámutatni, hogy van felépülés ebből a traumából, a sebek gyógyíthatók, lehetséges önmagunknak megbocsátani. Szeretné annak a reményét is előrevetíteni, hogy aki súlyos veszteséget élt át, talán nemsokára új esélyt kap, és talán gyermeknek adhat életet. A szobor március 12-ig marad a nagytemplomban. Ezalatt lehetőség lesz napközben – a templom nyitvatartási idejében (7.30-18.30) – személyes, egyéni imádságra és természetesen szervezett, közösségi imára is. A szoborhoz egészen közel lehet majd jönni, s napközben a kihelyezett kis asztalnál a személyes gondolatainkat, pl: hálánkat az életünkért, szüleinkért, az életadásért, vagy éppen a veszteség feletti bánatunkat, túlvilági üzenetünket a halhatatlan kis lelkek felé le is írhatjuk, s elhelyezhetjük a gyűjtődobozba, amik fölött a szentmisék alkalmával közösen is imádkozunk. A részletes program a hirdetőtáblán olvasható.
  9. Szombaton, március 9-én 10 órától a Szent László plébánián nagyböjti kézműves foglalkozás lesz gyerekeknek, akiket szeretettel hívunk erre az alkalomra.
  10. Vasárnap, március 10-én, a 9 órakor kezdődő nagytemplomi szentmisében lesz a szokásos Apák napi megemlékezés a Katolikus Iskola szervezésében.
  11. Előre hirdetjük, hogy a nagyböjti, húsvétra hangolódó lelkigyakorlat március 15-16-17-ei (péntek, szombat, vasárnap) esti szentmisék keretében lesz a nagytemplomban. Igyekezzük úgy szervezni azt a hétvégénket, hogy el tudjunk jutni a lelkigyakorlatra is. Köszönjük!
Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011