Évközi 3. vasárnap – 2024. január 21.

H i r d e t é s e k

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.

Telefon: 06-95/320-051

E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.ladislas.hu

 

Évközi 3. vasárnap –– 2024. január 21.

  1. (Ma/holnap) este 17.45-kor litániát imádkozzuk.
  2. A mai perselyadományainkkal az Egyházmegyénk által fenntartott szociális intézményeket támogatjuk a megyéspüspök rendelkezése értelmében. Isten fizesse meg adományaikat!
  3. Szentjeink a héten:

Hétfőn Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóra; szerdán Szalézi Szent Ferenc püspökre; csütörtökön Szent Pál apostol megtérésére; pénteken Szent Timóteus és Szent Titusz püspökökre emlékezik Egyházunk.

  1. Ma van az Isten Igéjének vasárnapja, ami a korábbi őszi szentírás vasárnapot váltotta fel Ferenc pápa rendelkezése értelmében. Itt köszönjük meg jelenlegi felolvasóink szorgalmát, segítőkészségét. Természetesen lehet hozzájuk csatlakozni, szentmiséinken felolvasást vállalva. Ugyanakkor buzdítjuk a kedves Híveket, hogy jó szívvel vegyük kézbe hétköznap is a Bibliát, illetve a mai technika által, okoseszközeink segítségével a napi szentírási részekről is szívesen elmélkedjünk. Isten ma is szól hozzánk, legyünk nyitottak a szavaira!
  2. Csütörtökönként az esti szentmise előtt rózsafüzért imádkozunk 17.30-tól.
  3. A Katolikus jótékonysági bálra az összes jegy elkelt. Köszönjük az érdeklődést és a bizalmat. Tombola felajánlásokat szívesen fogadunk még. Köszönjük előre is!
  4. Akik ebben az esztendőben szeretnének a sárvári templomokban házasságot kötni, január hónapban feltétlenül jelentkezzenek a plébániák irodáin, időpont- és adatfelvételre. Szeretettel várjuk őket. Akik pedig idén kerek házassági évfordulójukat ünneplik, és szeretnének az eltelt évekért hálát adni szentmise keretében is, kérjük szintén jelezzék a plébániahivatalban. Hasonlóan kérjük, hogy azon 8. osztályos, vagy idősebb diákok, akik nem a sárvári általános iskolákban tanulnak, de itt laknak és itt szeretnének a bérmálás szentségében részesülni, január hónapban jelentkezzenek a plébániahivatalban. A bérmálás május 12-én lesz a nagytemplomban. Akiknek bármi okból elmaradt az elsőáldozás, de a hitoktatásuk folyamatos volt, szintén kérjük, hogy jelezzék elsőáldozási szándékukat a hitoktatóknál, vagy a plébániahivatalban. Köszönjük az együttműködést.
  5. „Szeresd az Urat, a te Istenedet… és felebarátodat, mint önmagadat!” mottóval kerül megrendezésre az Ökumenikus Imahét. Városunkban január 24-én, szerdán az evangélikus templom, január 25-én, csütörtökön a református templom, január 26-án, pénteken pedig a katolikus templom (Szent László) ad otthont az imahétnek. Mindhárom napon az ökumenikus istentiszteletek 18 órakor kezdődnek. Szeretettel várjuk majd a Krisztus-hívőket!
  6. Jövő vasárnap 16.30-kor angol nyelvű szentmise is lesz itt a nagytemplomban.
  7. Jövő vasárnap, január hónap utolsó vasárnapja, így este 17.30-kor a Rózsafüzér Társulat titokcseréje lesz, majd litániát imádkozunk itt a nagytemplomban.
  8. Katolikus újságokat a Kedves Testvérek figyelmébe ajánljuk!

 

 

H i r d e t é s e k

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58. Telefon: 06-95/320-918

E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.sarvarsari.hu

 

Évközi 3. vasárnap –– 2024. január 21.

  1. (Ma/holnap) 15.30-kor litániát imádkozzuk a kertvárosi kápolnában.
  2. A mai perselyadományainkkal az Egyházmegyénk által fenntartott szociális intézményeket támogatjuk a megyéspüspök rendelkezése értelmében. Isten fizesse meg adományaikat!
  3. Szentjeink a héten:

Hétfőn Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóra; szerdán Szalézi Szent Ferenc püspökre; csütörtökön Szent Pál apostol megtérésére; pénteken Szent Timóteus és Szent Titusz püspökökre emlékezik Egyházunk.

  1. Hétfőn a Szent Mónika közösség imáját mondjuk az esti szentmisével.
  2. Csütörtökönként az esti szentmise előtt (17 órától) rózsafüzért imádkozunk papokért és új papi, szerzetesi hivatásokért.
  3. Ma van az Isten Igéjének vasárnapja, ami a korábbi őszi szentírás vasárnapot váltotta fel Ferenc pápa rendelkezése értelmében. Itt köszönjük meg jelenlegi felolvasóink szorgalmát, segítőkészségét. Természetesen lehet hozzájuk csatlakozni, szentmiséinken felolvasást vállalva. Ugyanakkor buzdítjuk a kedves Híveket, hogy jó szívvel vegyük kézbe hétköznap is a Bibliát, illetve a mai technika által, okoseszközeink segítségével a napi szentírási részekről is szívesen elmélkedjünk. Isten ma is szól hozzánk, legyünk nyitottak a szavaira!
  4. A Katolikus jótékonysági bálra az összes jegy elkelt. Köszönjük az érdeklődést és a bizalmat. Tombola felajánlásokat szívesen fogadunk még. Köszönjük előre is!
  5. Akik ebben az esztendőben szeretnének a sárvári templomokban házasságot kötni, január hónapban feltétlenül jelentkezzenek a plébániák irodáin, időpont- és adatfelvételre. Szeretettel várjuk őket. Akik pedig idén kerek házassági évfordulójukat ünneplik, és szeretnének az eltelt évekért hálát adni szentmise keretében is, kérjük szintén jelezzék a plébániahivatalban. Hasonlóan kérjük, hogy azon 8. osztályos, vagy idősebb diákok, akik nem a sárvári általános iskolákban tanulnak, de itt laknak és itt szeretnének a bérmálás szentségében részesülni, január hónapban jelentkezzenek a plébániahivatalban. A bérmálás május 12-én lesz a nagytemplomban. Akiknek bármi okból elmaradt az elsőáldozás, de a hitoktatásuk folyamatos volt, szintén kérjük, hogy jelezzék elsőáldozási szándékukat a hitoktatóknál, vagy a plébániahivatalban. Köszönjük az együttműködést.
  6. „Szeresd az Urat, a te Istenedet… és felebarátodat, mint önmagadat!” mottóval kerül megrendezésre az Ökumenikus Imahét. Városunkban január 24-én, szerdán az evangélikus templom, január 25-én, csütörtökön a református templom, január 26-án, pénteken pedig a katolikus templom (Szent László) ad otthont az imahétnek. Mindhárom napon az ökumenikus istentiszteletek 18 órakor kezdődnek. Szeretettel várjuk majd a Krisztus-hívőket!
  7. Jövő vasárnap a 10 órai szentmise után lesz a szokásos Tinódi megemlékezés.
  8. Jövő vasárnap, január hónap utolsó vasárnapja, így 15.30-kor, itt a templomban imádkozzuk a rózsafűzért, titokcserét tartunk majd elmondjuk a Loretói litániát. Szívesen jöjjünk el!
  9. Jövő vasárnap 16.30-kor angol nyelvű szentmise is lesz a nagytemplomban.
Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011