Évközi 21. vasárnap – 2023. augusztus 27.

H i r d e t é s e k

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.

Telefon: 06-95/320-051

E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.ladislas.hu

 

Évközi 21. vasárnap – 2023. augusztus 27.

 

  1. Ma (vasárnap) a hónap utolsó vasárnapja van, este 18.15-től a Rózsafüzér Társulat titokcseréje lesz itt a templomban, majd litánia. Szívesen kapcsolódjunk be az áhítatba.
  2. Szentjeink a héten:

Hétfőn Szent Ágoston püspökre; kedden Keresztelő Szent János vértanúságára emlékezik Egyházunk.

  1. Csütörtökönként az esti szentmise előtt rózsafüzért imádkozunk 18.30-tól. Pénteken pedig az esti szentmise után csendes szentségimádásra várjuk a Híveket.
  2. Örömmel hirdetjük és hívjuk fel a Testvérek figyelmét, hogy idén is megszervezésre kerül a 24 órás Szentségimádás. Az ideje augusztus 28. (hétfő) 19 órától augusztus 29. (kedd) 19 óráig itt a Szent László templomban. A programban jelzett időben, mind a hét imaórát (zsolozsmát) elimádkozzuk. Várjuk és buzdítjuk mind közösségi, mind egyéni szinten az önkéntes imádkozókat. A templom folyamatosan nyitva lesz, így mindenkit minden időpontban szeretettel várunk, nem csak a közösségeik – személyek, családok – által vállalt és jelzett időben. Idén is kihelyezünk a templom bejáratához egy „vendégkönyvet”, melybe majd imaszándékokat, kéréseket, vágyakat, és az ÚR iránti köszönetnyilvánításokat lehet beírni, a szentmisék alatt ezen imakéréseket tartalmazó könyv az oltárra lesz helyezve, még inkább kifejezve, hogy hordozzuk egymást imáinkban. Bővebb információ és időpontok a plakáton. Külön szeretnénk megszólítani ezúton is ministránsainkat, hogy kedden hajnalban, 6 órakor számunkra szervezett szentséglátogatásra, imádságra jöjjenek el. Előtte 5-7 perccel legyenek a sekrestyében majd. Köszönjük!
  3. Szeretettel hívjuk templomainkba vasár-, és hétköznapi szentmisékre is a kedves Testvéreket.
  4. A Katolikus Iskola tanévnyitó Veni Sancte szentmiséjét szeptember 1-jén, pénteken reggel 8 órakor tartjuk itt a nagytemplomban. A szentmise előtt 7.45-től és alatta is lesz gyónási lehetőség biztosítva a diákok és a pedagógusok számára is, hogy tiszta lélekkel kezdhessék a 2023/24-es tanévet. Az állami iskolásoknak (Gárdonyi és Nádasdy iskolákba járó diákoknak) majd szeptember 10-én (2 hét múlva vasárnap) lesz a hittanos tanév ünnepélyes megnyitója, a Veni Sancte. Jövő hétvégén a hittanos misenaplók minden szentmise után átvehető a sekrestyében. Szeretettel várjuk vissza a hittanos gyermekeket szüleikkel, családtagjaikkal együtt. A tanév eleji szentgyónási alkalmat később hirdetjük.
  5. Katolikus újságokat a Kedves Testvérek figyelmébe ajánljuk!
  6. A plébánián hivatali időben lehet szentmisét íratni még erre az esztendőre, és az egyházi hozzájárulást (adót) is rendezni, akinek esetleg elmaradása lenne. Köszönjük!
  7. Jövő vasárnap este 18.45-kor litániát imádkozunk.

H i r d e t é s e k

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58.

Telefon: 06-95/320-918

E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.sarvarsari.hu

Évközi 21. vasárnap – 2023. augusztus 27.

  1. Ma (vasárnap) a hónap utolsó vasárnapja van, 15.30-kor a Rózsafüzér Társulat titokcseréje lesz itt a templomban, majd litánia. Szívesen kapcsolódjunk be az áhítatba.
  2. Szentjeink a héten:

Hétfőn Szent Ágoston püspökre; kedden Keresztelő Szent János vértanúságára emlékezik Egyházunk.

  1. Hétfőn a Szent Mónika közösség imáját mondjuk az esti szentmisével.
  2. Csütörtökönként az esti szentmise előtt (18 órától) rózsafüzért imádkozunk papokért és új papi, szerzetesi hivatásokért.
  3. Örömmel hirdetjük és hívjuk fel a Testvérek figyelmét, hogy idén is megszervezésre kerül városunkban a 24 órás Szentségimádás. Az ideje augusztus 28. (hétfő) 19 órától augusztus 29. (kedd) 19 óráig a Szent László templomban. A programban jelzett időben, mind a hét imaórát (zsolozsmát) elimádkozzuk. Várjuk és buzdítjuk mind közösségi, mind egyéni szinten az önkéntes imádkozókat. A templom folyamatosan nyitva lesz, így mindenkit minden időpontban szeretettel várunk, nem csak a közösségeik – személyek, családok – által vállalt és jelzett időben. Idén is kihelyezünk a templom bejáratához egy „vendégkönyvet”, melybe majd imaszándékokat, kéréseket, vágyakat, és az ÚR iránti köszönetnyilvánításokat lehet beírni, a szentmisék alatt ezen imakéréseket tartalmazó könyv az oltárra lesz helyezve, még inkább kifejezve, hogy hordozzuk egymást imáinkban.A kertvárosi Hívek számára kedden 14 és 15 óra között lesz szentóra a nagytemplomban, amelyre külön is hívjuk a Sáriban lakókat. Külön szeretnénk megszólítani ezúton is ministránsainkat, hogy kedden hajnalban, 6 órakor számunkra szervezett szentséglátogatásra, imádságra jöjjenek el a nagytemplomba. Előtte 5-7 perccel legyenek a sekrestyében majd. Köszönjük! Bővebb információ és időpontok a plakáton.
  4. A Katolikus Iskola tanévnyitó Veni Sancte szentmiséjét szeptember 1-jén, pénteken reggel 8 órakor tartjuk a nagytemplomban. A szentmise előtt 7.45-től és alatta is lesz gyónási lehetőség biztosítva a diákok és a pedagógusok számára is, hogy tiszta lélekkel kezdhessék a 2023/24-es tanévet. Az állami iskolásoknak (Gárdonyi és Nádasdy iskolákba járó diákoknak) majd szeptember 10-én (2 hét múlva vasárnap) a 10 órai szentmise keretében lesz a hittanos tanév ünnepélyes megnyitója, a Veni Sancte. Jövő hétvégén a hittanos misenaplók minden szentmise után átvehető a sekrestyében. Szeretettel várjuk vissza a hittanos gyermekeket szüleikkel, családtagjaikkal együtt. A tanév eleji szentgyónási alkalmat később hirdetjük.
  5. Katolikus újságokat a Kedves Testvérek figyelmébe ajánljuk!
  6. A plébánián hivatali időben lehet szentmisét íratni még erre az esztendőre, és az egyházi hozzájárulást (adót) is rendezni, akinek esetleg elmaradása lenne. Köszönjük!
  7. Örömmel újságoljuk, amint a Hívek is láthatják, a Sári plébánia épülete külső szigetelést kap, a hatékonyabb energiafelhasználás érdekében. A munkálatokat teljes egészében a Püspökség finanszírozza, így segítve az Egyházmegye plébániaépületeinek gazdaságosabbá tételét. Köszönet érte!
  8. Jövő vasárnap, 15.30-kor, a szokott módon, Loretói litániát imádkozunk a sárvári családokért a kertvárosi kápolnában. Szívesen jöjjünk el!
Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011