Hirdetések – Évközi 19. vasárnap – 2023. augusztus 13.

H i r d e t é s e k

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.

Telefon: 06-95/320-051

E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.sarvarsari.hu

 

Évközi 19. vasárnap – 2023. augusztus 13.

 

  1. Ma (vasárnap) este 18.45 órakor litániát imádkozunk a Családokért.
  2. Szentjeink a héten:

Hétfőn Szent Maximilián Kolbe lengyel vértanú pap emlékezete; kedden, augusztus 15-én, Nagyboldogasszony főünnepe, parancsolt ünnep. Egyházunk a Boldogságos Szűz Mária mennybevételéért ad hálát. Szerdán Szent Rókus hitvallóra, szombaton pedig a ciszterci szerzetesrend atyjára, Szent Bernát apátra emlékezik Egyházunk. Nagyboldogasszony ünnepén, kedden, hétköznapi szentmiserendnek megfelelően lesznek helyben szentmisék (8-kor és este 19 órakor, Rábasömjén pedig 18 órakor). Aznap (kedden) a plébániahivatali ügyintézés szünetel. Megértésüket kérjük, s buzdítjuk a Híveket, hogy vagy a reggeli, vagy az esti, esetleg az aznapi vidéki szentmisékre jussunk el a munkahelyi elfoglaltságaink mellett. Idén, augusztus 20-a, Szent István királyunk ünnepe vasárnapra esik. Hazánkért, honfitársainkért is imádkozva kapcsolódjunk majd be a szentmisékbe, felajánlva Hazánkat, nemzetünket Szent István királyhoz hasonlóan a Szűzanya oltalmába és első szent királyunk közbenjárásába. Aznap kenyérszentelés is lesz.

  1. Csütörtökönként az esti szentmise előtt rózsafüzért imádkozunk 18.30-tól. Pénteken pedig az esti szentmise után csendes szentségimádásra várjuk a Híveket.
  2. Örülünk, hogy szombaton sokan csatlakoztak az 1Úton Nemzetközi Zarándoknaphoz. Este Celldömölkön Orbán István aranymisés kanonok úr mondta az ünnepi szentmisét.
  3. A szentmisék alatt hétköznaponként is, és vasárnaponként is, továbbra is biztosítunk gyónási lehetőséget. Éljünk vele! A nyaralásokból hazatérő gyerekeket, fiatalokat is szeretettel hívjuk és várjuk.
  4. Az üres helyekre a Plébániahivatalban (ügyfélfogadási időben) folyamatosan lehet szentmiséket előjegyeztetni. Szeretettel hívjuk templomainkba vasár-, és hétköznapi szentmisékre is a kedves Testvéreket.
  5. Várjuk a már meglévő és a jövőbeli ministránsokat is oltárszolgálatra. A nyári vakációban talál könnyebben bele is fér 1-2 hétköznapi ministrálás is. Köszönjük a szorgalmukat!
  6. Katolikus újságokat a Kedves Testvérek figyelmébe ajánljuk!
  7. Jövő vasárnap, a hónap 3. vasárnapja révén, délelőtt 9.30 órakor a Hegyi kálvária kápolnában is lesz szentmise, ami egyben Kirchknopf Gergely káplán atya ottani újmiséje lesz újmisés áldással.

 

 

 

H i r d e t é s e k

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58.

Telefon: 06-95/320-918

E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.sarvarsari.hu

 

Évközi 19. vasárnap – 2023. augusztus 13.

  1. Ma délután, a szokott módon 15.30 órakor Loretói litániát imádkozunk a sárvári családokért a kertvárosi kápolnában. Szívesen jöjjünk el!
  2. Szentjeink a héten:

Hétfőn Szent Maximilián Kolbe lengyel vértanú pap emlékezete; kedden, augusztus 15-én, Nagyboldogasszony főünnepe, parancsolt ünnep. Egyházunk a Boldogságos Szűz Mária mennybevételéért ad hálát. Szerdán Szent Rókus hitvallóra, szombaton pedig a ciszterci szerzetesrend atyjára, Szent Bernát apátra emlékezik Egyházunk. Nagyboldogasszony ünnepén, kedden, hétköznapi szentmiserendnek megfelelően lesz helyben szentmise (18.30-kor), falvainkban pedig 14.30-kor Porpác, 16 órakor Bögöt, 17 órakor  Csénye és 18 órakor Rábasömjén. Aznap (kedden) a plébániahivatali ügyintézés szünetel. Megértésüket kérjük, s buzdítjuk a Híveket, hogy az esti, esetleg az aznapi vidéki szentmisékre jussunk el a munkahelyi elfoglaltságaink mellett. Idén, augusztus 20-a, Szent István királyunk ünnepe vasárnapra esik. Hazánkért, honfitársainkért is imádkozva kapcsolódjunk majd be a szentmisékbe, felajánlva Hazánkat, nemzetünket Szent István királyhoz hasonlóan a Szűzanya oltalmába és első szent királyunk közbenjárásába. Aznap kenyérszentelés is lesz.

  1. Hétfőn a Szent Mónika közösség imáját mondjuk az esti szentmisével.
  2. Csütörtökönként az esti szentmise előtt (18 órától) rózsafüzért imádkozunk papokért és új papi, szerzetesi hivatásokért.
  3. Örülünk, hogy szombaton sokan csatlakoztak az 1Úton Nemzetközi Zarándoknaphoz. Este Celldömölkön Orbán István aranymisés kanonok úr mondta az ünnepi szentmisét.
  4. A szentmisék alatt hétköznaponként is, és vasárnaponként is, továbbra is biztosítunk gyónási lehetőséget. Éljünk vele! A nyaralásokból hazatérő gyerekeket, fiatalokat is szeretettel hívjuk és várjuk.
  5. Az üres helyekre a Plébániahivatalban (ügyfélfogadási időben) folyamatosan lehet szentmiséket előjegyeztetni. Szeretettel hívjuk templomainkba vasár-, és hétköznapi szentmisékre is a kedves Testvéreket.
  6. Várjuk a már meglévő és a jövőbeli ministránsokat is oltárszolgálatra. A nyári vakációban talál könnyebben bele is fér 1-2 hétköznapi ministrálás is. Köszönjük a szorgalmukat!
  7. Katolikus újságokat a Kedves Testvérek figyelmébe ajánljuk!
  8. Nagy hálával köszönjük meg Varga Lászlóné (Aranka) áldozatos, több évtizedes munkáját, amit a templomunk takarításáért, díszítéséért, sekrestyési feladataiért végzett. Aranka jelezte, hogy szeretné, ha megoldást találnánk a jövőre vonatkozóan helyére, így Csuporné Fejes Gabriella személyében új takarítója, díszítője, sekrestyése lesz a templomnak a hétfői nappal. Arankát pedig kérjük, hogy szakmailag segítse őt az elején, s kívánjuk, hogy a JóIsten áldja meg a templomért hozott lelkiismeretes munkájáért, szolgálatáért!
  9. Jövő vasárnap, a hónap 3. vasárnapja révén, délelőtt 9.30 órakor a Hegyi kálvária kápolnában is lesz szentmise újmisés áldással. Szintén jövő vasárnap, augusztus 20-án áldja meg Székely János megyéspüspök a felújított haranglábat Csényében 8.30-kor, majd 9 órakor ünnepi püspöki szentmise lesz a csényei templomban. Szeretettel hívják a Híveket. Augusztus 20-án 16 órakor Bögötön is lesz szentmise.
  10. Szombaton (aug.19.) az előesti szentmise és a vasárnap (aug.20.) reggeli (8 óra) szentmise keretében Kirchknopf Gergely káplán atya újmisét mond templomunkban és újmisés áldásban részesíti a jelenlévőket.
Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011