Hirdetés Húsvét 2. vasárnap

Hirdetések

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.

Telefon: 06-95/320-051          

email cím: szent.laszló.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.ladislas.hu

Húsvét 2. vasárnapja – Fehérvasárnap

AZ ISTENI IRGALMASSÁG VASÁRNAPJA 2023. április 16.

  1. Ma a délelőtt 00 órakor kezdődő ünnepi szentmisén a katolikus iskola 3. osztályosai elsőáldozásukat ünneplik. Az Isteni Irgalmasság vasárnapjával kapcsolatban elnyerhető búcsúkra felhívjuk a hívek figyelmét.
  2. Ma este 18.30 órakor Lorettói litániát imádkozunk a plébánia családjaiért.
  3. Pénteken 17.00 órakor elkezdődik a bérmálkozók templomi gyakorlása itt a nagytemplomban. Nagyon kérjük a pontos és lelkiismeretes részvételt.
  4. Csütörtökön az esti szentmise előtt közös rózsafüzérre, pénteken az esti szentmise után csendes szentségimádásra hívjuk a buzgó Híveket.
  5. Az ünnepek elmúltával is, akik tehetik, jöjjenek minél többször a hétköznapi szentmisékre. Nagy szükség van imáikra. Ne a kifogásokat, hanem a lehetőséget keressük.
  6. Az általános iskola minden évfolyamán lehetőség nyílik arra, hogy a hit- és erkölcstan tantárgy választásával órarendi kereten belül részesüljenek gyermekeink megfelelő hitoktatásban. Kérjük a szülőket, hogy éljenek a lehetőséggel és kérjék a katolikus hit- és erkölcstant gyermekeik számára az iskolai beíratáskor.
  7. Húsvéti időben az Úrangyala helyett a „Mennynek Királyné Asszonya” kezdetű antifónát imádkozzuk.
  8. Kérjük az adóbevallást készítő híveinket, hogy az idén is tegyék meg hitvalló 1%-os nyilatkozatukat a Magyar Katolikus Egyház számára.
  9. Április 24-27 között plébániánk egy csoportja Krakkóba és Chenstohovába zarándokol. Ha még valaki szeretne csatlakozni, szerdáig megteheti.
  10. Július 24-től 28-ig, hétfőtől péntekig hittanos gyermekeknek plébániai tábort szervezünk egész napos programokkal, teljes ellátással a Balatonnál, Gyenesdiáson. A tábor a gyermekeket nevelő családok számára a plébánia ajándéka. Jelentkezési lapot a plébánia hivatalban lehet átvenni.
  11. A Mariazelli gyalogos zarándoklatot június 26-tól 29-ig, hétfőtől csütörtökig tartjuk. Ha szeretne még valaki jelentkezni, a jövő héten még megteheti.
  12. Katolikus újságokat minél többen olvassanak, hiszen hatalmas a vallási tudatlanság. Fontos, hogy mi vallásunkat gyakorló Hívek legyünk tisztában hitünk tanításával és az Egyház mindennapi életével. Ha kell, tudjunk okosan megszólalni.

Hirdetések

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58.

Telefon: 06-95/320-918                                                 

email cím: szent.laszló.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.sarvarsari.hu

Húsvét 2. vasárnapja – Fehérvasárnap

AZ ISTENI IRGALMASSÁG VASÁRNAPJA 2023. április 16.

  1. Ma délután 15.30 órakor Lorettói litániát imádkozunk valamint a Rózsafüzér Társulat elmaradt titokcseréjét is megtartjuk itt a Sári templomban.
  2. Hétfőn a Szent Mónika közösség imáját mondjuk gyermekekért az esti szentmisén.
  3. Az általános iskola minden évfolyamán lehetőség nyílik arra, hogy a hit- és erkölcstan tantárgy választásával órarendi kereten belül részesüljenek gyermekeink megfelelő hitoktatásban. Kérjük a szülőket, hogy éljenek a lehetőséggel és kérjék a katolikus hit- és erkölcstant gyermekeik számára a beíratáskor.
  4. Húsvéti időben az Úrangyala helyett a „Mennynek Királyné Asszonya” kezdetű antifónát imádkozzuk.
  5. Április 24-27 között plébániánk egy csoportja Krakkóba és Chenstohovába zarándokol. Ha még valaki szeretne csatlakozni, szerdáig megteheti.
  6. Július 24-től 28-ig, hétfőtől péntekig hittanos gyermekeknek plébániai tábort szervezünk egész napos programokkal, teljes ellátással a Balatonnál, Gyenesdiáson. A tábor a gyermekeket nevelő családok számára a plébánia ajándéka. Jelentkezési lapot a plébánia hivatalban lehet átvenni.
  7. A Mariazelli gyalogos zarándoklatot június 26-tól 29-ig, hétfőtől csütörtökig tartjuk. Ha szeretne még valaki jelentkezni, a jövő héten még megteheti.
  8. Az ünnepek elmúltával is, akik tehetik, jöjjenek minél többször a hétköznapi szentmisékre. Nagy szükség van imáikra. Ne a kifogásokat, hanem a lehetőséget keressük.
  9. Csütörtökön az esti szentmise előtt 18.00 órától mindig imádkozzuk a rózsafüzért, papokért és új papi-szerzetesi hivatásokért. Jöjjünk minél többen!
  10. Katolikus újságokat minél többen olvassanak, hiszen hatalmas a vallási tudatlanság. Fontos, hogy mi vallásunkat gyakorló Hívek legyünk tisztában hitünk tanításával és az Egyház mindennapi életével. Ha kell, tudjunk okosan megszólalni.

       „Engedjük, hogy legyőzzön minket Krisztus békéje!” Ferenc pápa

Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011