Hirdetés Nagyböjt 1. vasárnap

HIRDETÉSEK

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.                                                                                                              

Telefon: 06-95/320-051  

email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.ladislas.hu                          

                         Nagyböjt 1. vasárnapja – 2023. Február 26.

Dominica prima Quadragesimae – Erster Fastensonntag

Gyűjtés a katolikus iskolák  számára

  1. Ma, böjt 1. vasárnapján minden szentmise után meghamvazzuk azokat, akiknek nem volt lehetőségük Hamvazószerdán részesülni ebben a megtérésre serkentő szentelményben. A hegyi kápolnában nagyböjt vasárnapjain 15.00 órakor keresztúti elmélkedést tartunk, itt a nagytemplomban 17.30-kor Jézus Vére litániát imádkozunk és titokcserét tartunk.
  2. Minden böjti szerdán 17.30 órakor fájdalmas szentolvasóra, pénteken 17.30 órakor keresztúti ájtatosságra hívjuk a híveket ide a templomba.
  3. Nagyböjt idején szívesen jöjjünk minél többen a hétköznapi szentmisékre is. Nagy szükség van az imákra. Ne a kifogást, hanem a lehetőséget keressük.
  4. Szerdán 18.15 órakor folytatódik a felnőtt katekézis a Sári plébánia közösségi termében. Az előadás címe: A szentgyónás és bűnbánattartás bibliai alapjai.
  5. Péntekenként az esti szentmise után csendes szentségimádásra várjuk a Híveket.
  6. Katolikus újságokat minél többen olvassunk. Így is támogassuk a kiadókat.
  7. Lassan elérkezik az első negyedév, kérjük, hogy egyházközségi adójukat a plébánia irodáján legyenek szívesek rendezni. Előre is köszönjük a nagylelkűséget.
  8. Március 4-én szombaton délelőtt 10.00 órakor Budapesten a Szent István bazilikában szentelik püspökké Martos Balázs atyát. A szentelésre buszt indítunk, melynek költségeit a plébánia vállalja. A busz megteltéig várjuk a jelentkezéseket. Természetesen, aki a költségekhez szívesen hozzájárul, azt szívesen elfogadjuk.
  9. Március 10-én pénteken a bérmálkozó 8. osztályosokkal a püspökség szervezésében lelki napon veszünk részt Szombathelyen. Püspök atya az iskola igazgatóitól elkérte azokat a gyermekeket, akiket a szüleik is elengednek.  
  10. Már jó előre jelezzük, hogy március 24-25-26-án tartjuk a nagyböjti lelkigyakorlatot itt a nagytemplomban, amit Fekete Szabolcs püspök atya fog vezetni.

HIRDETÉSEK

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58.                                                                                                                       

Telefon: 06-95/320-918  

email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.sarvarsari.hu                     

                         Nagyböjt 1. vasárnapja – 2023. Február 26.

Dominica prima Quadragesimae – Erster Fastensonntag

Gyűjtés a katolikus iskolák számára

  1. Ma, böjt 1. vasárnapján minden szentmise után meghamvazzuk azokat, akiknek nem volt lehetőségük Hamvazószerdán részesülni ebben a megtérésre serkentő szentelményben.
  2. A hegyi kápolnában nagyböjt vasárnapjain 15.00 órakor keresztúti elmélkedést tartunk. Nagyon kérjük a buzgó részvételt. Akik csak tehetik jöjjenek el.
 
 
  1. Minden böjti pénteken 17.00 órára keresztúti ájtatosságra hívjuk a híveket a Sári templomba.
  2. Nagyböjt idején szívesen jöjjünk minél többen a hétköznapi szentmisékre is. Nagy szükség van az imákra. Ne a kifogást, hanem a lehetőséget keressük.
  3. Szerdán folytatódik a felnőtt katekézis este 18.15 órakor a Sári plébánia közösségi termében. Az előadás címe: A szentgyónás és bűnbánattartás bibliai alapjai.
  4. Csütörtökönként 17.00 órától továbbra is imádkozzuk a rózsafüzért a szolgáló papságért és új papi-szerzetesi hivatásokért. Tartsuk fontosnak sokan a közös imádságot.
  5. Katolikus újságokat minél többen olvassunk. Így is támogassuk a kiadókat.
  6. Lassan elérkezik az első negyedév, kérjük, hogy egyházközségi adójukat a plébánia irodáján legyenek szívesek rendezni. Előre is köszönjük a nagylelkűséget.
  7. Március 4-én szombaton délelőtt 10.00 órakor Budapesten a Szent István bazilikában szentelik püspökké Martos Balázs atyát. A szentelésre buszt indítunk, melynek költségeit a plébánia vállalja. A busz megteltéig várjuk a jelentkezéseket. Természetesen, aki a költségekhez szívesen hozzájárul, azt szívesen elfogadjuk.
  8. Március 10-én pénteken a bérmálkozó 8. osztályosokkal a püspökség szervezésében lelki napon veszünk részt Szombathelyen. Püspök atya az iskola igazgatóitól elkérte azokat a gyermekeket, akiket a szüleik is elengednek.
  9. Már jó előre jelezzük, hogy március 24-25-26-án tartjuk a közös városi nagyböjti lelkigyakorlatot a nagytemplomban, amit Fekete Szabolcs püspök atya fog vezetni.  

                   „Nyissuk meg szívünket a másik ember felé!” Ferenc pápa

Az oldalt jelenleg látogatja: 1      Letöltésszám 2011-12-02-óta: 1363006
mind – siem 2011