Szent László és Szent Miklós Plébániák hírei: 2022. július 15 – augusztus 20.

Szent László és Szent Miklós Plébániák hírei: 2022. július 15 – augusztus 20.

-Július 16-án szombaton Kármelhegyi Boldogasszony ünnepe lesz.

-Júliusi vasárnapokon mindkét templomban a szentmiséken jelentkezzenek szüleikkel azok a gyermekek, akik a jövő tanévben szeretnének elsőáldozáshoz és bérmáláshoz járulni, ha ezt még nem tették meg. A feliratkozás feltétele a szentség felvételének. A hitoktatásban résztvevő gyermekeket is írassák fel a jó szülők. Az általános iskola minden évfolyamára vonatkozik ez.

-A nyári hónapokban is buzdítjuk a Híveket, hogy akik tehetik, vegyék be napi programjukba a hétköznapi szentmisén való részvételt. Annyi mindenért kell és lehet imádkozni. „Boldog vagyok, mert azt hallottam, hogy az Úr házába megyünk!” Jak.

-Július 17-én mindkét templomban a vasárnapi szentmiséken jelentkezzenek a Szülők kíséretében azok a gyermekek, akik a jövő tanévben lesznek első osztályosok, ha ezt eddig nyaralás vagy egyéb elfoglaltság miatt nem tették meg.

-Július 24-én vasárnap a Szent László templomban a délelőtt 9 órás a Sári templomban a délelőtt 10 órás nagymisén Szent Kristóf az utazók védőszentjének ünnepéhez kapcsoltan autó-motor-kerékpár-roller szentelést végzünk. Kérjük a Híveket, akik autóval, motorral, rollerrel vagy kerékpárral rendelkeznek, azzal jöjjenek a szentmisére és imádkozzanak a balesetmentes közlekedésért!

-Július 26-án kedden Szent Anna napján a Hegyi kálvária kápolna szentségimádási napja lesz. Délelőtt 11 órakor szentségkitételi ünnepi szentmisét, délután 16 órakor szentség eltételi litániát imádkozunk.

-Július 25 és 29 között, hétfőtől péntekig lesz a plébánia hittanos tábora 60 gyermek részvételével. A tábor megrendezésével szeretnénk segíteni a családokat, hiszen a gyermekek számára teljesen ingyenes a táborban való részvétel. Az öt napból két napot, csütörtököt és pénteket a Balatonnál Révfülöpön fogunk tölteni.

-Szeretettel várjuk a nyaralásokból visszatért ifjúságot családtagjaikkal együtt a vasárnapi szentmisékre! A vasárnapi szentmise a hívő ember boldog és békés életének az alapja.

-Plébániánk 30 fős csoportja augusztus 1 és 7 között Fatimába és Santiago de Compostellába zarándokol Roland atya vezetésével.

-Augusztus 4-én csütörtökön a szentmiséken Vianney Szent János közbenjárásával imádkoznak a jó Hívek a lelkipásztorkodó papságért. A papságot és a mai világban végzett apostoli szolgálatot megbecsülő és tisztelő Híveket szeretettel várjuk.

-Augusztus 6-án szombaton Urunk színeváltozásának ünnepe lesz.

-Augusztus 8-án hétfőn Szent Domonkosnak a rózsafüzéresek Atyjának lesz az ünnepe.

-Augusztus 15-én hétfőn Nagyboldogasszony ünnepe lesz. A Szent László templomban reggel 8 órakor és este 19 órakor, a Sári templomban este 18.30 órakor, a Rábasömjéni templomban este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék.

-Augusztus 20-án szombaton Szent István király ünnepén mindkét sárvári templomban és Rábasömjénben is vasárnapi szentmiserenddel várjuk a Híveket szentmisére imádkozni Magyar Hazánkért.

-A Plébániák internetes honlapjain olvashatók a plébániai közösségek részletes programjai. www.ladislas.hu és www.sarvarsari.hu

-A Sárvári és környékbeli érdeklődő és kereső Testvérek figyelmébe ajánljuk a Mária Rádió értéket közvetítő műsorait. FM.95.2

Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011