Plébániák hírei 2020. december 4 – 18.

Szent László és Szent Miklós Plébániák Hírei: 2020.december 4-18.

1.Adventben minden hétköznap reggel 6 órakor hajnali misét éneklünk mindkét templomban. Gyónási lehetőség minden hajnali szentmise alatt lesz. A hajnali szentmisék reggel 6.30 órára befejeződnek, ezért a nem korán munkába induló Híveket is szeretettel elvárjuk! Ébredj ember mély álmodból!

2.Adventi szombatokon ünnepélyes adventi gyertya gyújtást tartunk a Szent László és a Sári templomban az előesti szentmiséken.

3.Advent 2. vasárnapján december 6.-án tartjuk Plébániánk hittanos gyermekei számára a katekumenátus 2. szakaszát az „Átadás I”-et. Kérem, hogy a gyermekek szüleik kíséretében jöjjenek mindkét templomba a családnak is megfelelő időpontban kezdődő szentmisére. A hittanulókat a szentmise keretében Szent Miklós nagylelkűségét követve megajándékozzuk. Ezen a napon lesz a Szent Miklós templom búcsúja. Várjuk a Sáriban lakó Híveket és onnan elszármazottakat!

4.December 8.-án kedden, Szeplőtelen fogantatás ünnepén az ünnepi szentmisék a Szent László templomban reggel 6 órakor és este 18 órakor lesznek. A Sári templomban reggel órakor lesz ünnepi szentmise.

5.A Sári templomhoz tartozó hittanosok és a felnőttek nagy gyóntatása karácsonyra december 19.-én szombaton délután 16 órakor kezdődik.

6.A Szent László templomhoz tartozó hittanuló gyerekek karácsonyi gyónása december 19.-én szombaton délelőtt 10 és 11 óra között lesz. Jöhetnek felnőtt hívek is.

7.Házhozkötött betegeket karácsonyi gyóntatásra és áldoztatásra jelentsék a Plébániákon, vagy a szentmisék után a sekrestyében! Hozzátartozóknak legyen lelkiismeretbeli kötelessége az idősekről és betegekről így is gondoskodni. Telefonon is lehet jelenteni: 320-051 vagy 320-918.

8.A plébániák részletes programjai és a szertartások időpontjai a www.ladislas.hu és a www.sarvarsari internetes honlapokon olvashatók.

9.Szent és üdvös dolog a halottakért imádkozni” (2Makk 12,46). A városi plébánián, munkanapokon délelőtt 9-12 óra és délután 16.30-17.30 óra között lehet szentmiseszándékot előjegyeztetni az új egyházi évre.

10.Az egyházközségi képviselőtestület tagjai advent 2. vasárnapján újítják meg esküjüket mindkét templomban. A Szent László templomban este 18 órakor, a Sári templomban délelőtt 10 órakor.  Imádkozzunk értük, hogy nagylelkű segítői legyenek a sárvári lelkipásztoroknak.

11.Minden jó szándékú sárvári Testvéremnek szép adventi lelki készületet kívánok.

 

 

Az oldalt jelenleg látogatja: 1      Letöltésszám 2011-12-02-óta: 921640
mind – siem 2011