Hirdetés Krisztus Király ünnepén

Hirdetések

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58. Telefon: 06-95/320-051               email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com weboldal:www.sarvarsari.hu

Krisztus, a mindenség királya  2020. november 22.                                                                                                                                    Gyűjtés a Karitász javára                                                                                                                                                                                    

Christus, Rex Universorum – Christkönigssonntag                                                          

1.Az egyházi év utolsó vasárnapja, Krisztus Király főünnepe van. 17.30-kor a Rózsafüzér Társulat titokcseréje, majd Krisztus Király tiszteletére ünnepélyes litániát és felajánlást imádkozunk. Akik ezen meggyóntan, megáldozottan részt vesznek, és imádkoznak a pápa szándékára, teljes búcsút nyerhetnek maguk vagy halottaik számára. Az esti misét követően körmenetet tartunk a Prágai Kis Jézus szobrával Krisztus Király tiszteletére és hálát adunk az Úr Jézusnak, aki az egyházi év folyamán a hitet, a reményt és a szeretetet növelte bennünk.                                                                                           

2. November 25.-én szerdán Rábasömjénben a Szentségimádás a járvány miatt rövidebb formában lesz megtartva. Délután 16 órakor szentségkitételi litánia, majd 17 órakor szentségeltételi ünnepi szentmise lesz.                                                                                                                                                    

3.Mint minden hónap 25-én, úgy szerdán az esti szentmisében a Prágai Kis Jézus szobránál imádkozunk boldogabb családokért és kallódó gyermekekért, megtérésükért.        

4.November, a halottak hónapjának utolsó hetében és utána is a plébániahivatalban hétfőtől péntekig 9 és 12 óra, valamint délután 16.30 és 17.30 óra között előjegyezzük a jövő évi szentmiseszándékokat. Legyen fontos, hogy szentmisét mondassunk.         

5.Akik tehetik hétköznapokon is jöjjenek szentmisére, nagy szükség van imáikra. Azok, akik krónikus betegségük miatt fel vannak mentve a járvány idején, a vasárnapi szentmisén való részvétel alól, ezt úgy tehetik meg, hogy legalább egy hétköznapi szentmisén részt kell venniük, hiszen ezeken a szentmiséken nincsenek sokan.                                                                      

6.A felnőtt katekézis, az ifjúsági hittan és a jegyes oktatás az állami rendelkezések szerint januárban indul újra.                                                                                                       

7.Mához egy hétre Advent 1. vasárnapja, az új egyházi liturgikus év kezdete. Ünnepélyes gyertyagyújtás előeste, szombaton 18 órakor lesz.                                                        

8.Katolikus újságokat, jövő évi naptárt az újságos asztalról beszerezhetnek. Nagyon kérjük, hogy Új Embert, Keresztény életet és a Martinus újságot minél többen olvassák, így is segítve a nehéz helyzetben lévő kiadókat.   Ne ezen spóroljunk!         

 

Hirdetések

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget út 58. Telefon: 06-95/320-918                                                email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com weboldal: www. sarvarsari.hu

Krisztus, a mindenség királya 2020. november 22.

Gyűjtés a Karitász javára

Christus, Rex Universorum – Christkönigssonntag

  1. Az egyházi év utolsó vasárnapja, Krisztus Király főünnepe van. Ma 15.30 órakor Krisztus Király tiszteletére ünnepélyes litániát és felajánlást imádkozunk a kertvárosi kápolnában. Akik ezen meggyóntan, megáldozottan részt vesznek, és imádkoznak a pápa szándékára, teljes búcsút nyerhetnek maguk vagy halottaik számára.
  2. Hálásan köszönjük a Karitász, vagyis a Katolikus Szeretetszolgálat számára dott nagylelkű adományaikat. Isten fizesse meg!
  3. Hétfőn Szent I. Kelemen pápát, kedden a Vietnámi vértanúkat, szerdán Alexandriai Szent Katalint ünnepli az egyház.
  4. A felnőtt katekézis, az ifjúsági hittan és a jegyes oktatások alkalmai a járvány helyzet miatt januárban indulnak újra.                                             
  5. Akik tehetik hétköznapokon is jöjjenek szentmisére, nagy szükség van imáikra, különösen most, ezekben a nehéz napokban és hónapokban. Akik vasárnap krónikus betegségük miatt, most a járvány idején fel vannak mentve a vasárnapi szentmisén való részvétel alól, azoknak a Püspöki Kar rendelkezése szerint legalább hétköznap egyszer el kell jönni szentmisére, hiszen ekkor biztosan nincsenek sokan.
  6. Mához egy hétre Advent 1. vasárnapja, az új egyházi liturgikus év kezdete. Ünnepélyes gyertyagyújtás előeste, szombaton 17.30 órakor lesz.                    
  7. Katolikus újságokat, jövő évi naptárt a torony alatt beszerezhetnek. Nagyon kérjük, hogy a 2021-es esztendőben új hívek is járassanak katolikus újságokat. Az internet előtt olvasni nem ugyanaz, mint könyvet, vagy újságot venni a kezünkbe. Feliratkozni a sekrestyében, vagy a plébánia irodáján lehet.                           

           „Szabadítsuk meg szívünket minden rossztól!” Ferenc pápa

 

Az oldalt jelenleg látogatja: 0      Letöltésszám 2011-12-02-óta: 921639
mind – siem 2011