Hirdetés Karácsony utáni 2. vasárnap

Hirdetések

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 13. Telefon: 06-95/320-051                                                                                                        email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com weboldal: www.ladislas.hu

 Karácsony utáni 2. vasárnap – 2020. január 5.

  1. Ma este 17.45-kor első vasárnap Jézus Szíve litániára hívunk.
  2. Január 6-án hétfőn Vízkereszt parancsolt ünnepe lesz. Templomunkban reggel 7 órakor délelőtt 9 és 11 órakor, valamint este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék. Az Egyház azt kéri tőlünk, hogy ezen a napon vegyünk részt szentmisén.
  3. A szenteltvizet jövő szombaton, az előesti misén készítjük el. Kis üvegben lehet majd hazavinni otthonaink megáldására, hogy legyen benne egészség, tisztaság, az erény diadala, alázatosság, jóság, hűség, szelídség, a törvény tisztelete, hálaadás. 20 + C + M + B + 19.
  4. Jövő vasárnap, Urunk megkeresztelkedésének ünnepén, január 12-én lesz plébániánk téli szentségimádási Délelőtt 11 órakor lesz a szentségkitételi szentmise. Déli harangszóra Úrangyalát és örvendetes rózsafüzért imádkozunk. 14.00-kor világosság rózsafüzére, 14.30 órakor ünnepi szentóra, 16 órakor fájdalmas olvasó, 17.15-kor dicsőséges rózsafüzér és litánia szentség el tétellel. 18 órakor ünnepi szentmise. Szeretettel kérjük a Híveket, hogy munkaszüneti nap lévén nagy buzgósággal jöjjünk és vegyünk részt a szentségimádási napon. Ez a szentségimádási nap egyben készület a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. VENITE, ADOREMUS! – Jöjjetek, imádjuk!
  5. Szombatonként délelőtt 9 órakor a katolikus iskolában folytatódik a jegyesek felkészítése a szentségi házasságra. Kérjük az idén házasodni kívánók megjelenését!
  6. Katolikus jótékonysági bálunk február 22.-én farsang szombaton lesz a katolikus iskola új sportcsarnokában. Részvételünkkel támogatjuk a katolikus iskola alapítványát és plébániánk karitász szolgálatát.
  7. A hétköznapi szentmiséken is fűtjük a templompadokat. Így is lelkesítjük a híveket, hogy többen vegyék be napi programjukba reggel vagy este Isten Igéjének közös hallgatását és az eucharisztikus áldozatot. Szentmisét lehet íratni a plébánia irodájában, a hivatali órákban. Gondoljunk élő és meghalt szeretteinkre.
  8. Katolikus újságokat az újévben minél többen olvassanak.

A 2×1%-ról rendelkező nyilatkozat száma:

1. HITVALLÁS: Magyar Katolikus Egyház: 0011

2. ALAPÍTVÁNY: Szent László Katolikus Általános Iskola: 18885785–1–18

 

              „Az emberi család az anyákra épül.” Ferenc pápa

 

Hirdetések

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58. Telefon: 06-95/320-918                                                                                                                           email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com weboldal: www.sarvarsari.hu

 Karácsony utáni 2. vasárnap – 2020. január 5.

1.Ma, délután 15.30-kor litániára hívunk a kertvárosi kápolnába.

2.Január 6-án hétfőn Vízkereszt parancsolt ünnepe lesz. Templomunkban délelőtt 10 órakor és este 17.30 órakor lesznek ünnepi szentmisék. Az Egyház azt kéri tőlünk, hogy ezt az ünnepet szentmisével szenteljük meg.

3.Jövő szombaton Urunk megkeresztelkedésének előestéjén 17.30 órakor a szentmisén vizet szentelünk. Kis üvegben lehet majd hazavinni otthonaink megáldására, hogy legyen benne egészség, tisztaság, az erény diadala, alázatosság, jóság, hűség, szelídség, a törvény tisztelete, hálaadás. 20 + C + M + B + 20.

4.Akik ebben az évben házasságot szeretnének kötni legkésőbb jövő szombaton délelőtt 9 órakor a katolikus iskolában jelentkezzenek jegyes oktatásra.

5.Előre jelzem, hogy Január 15.-én szerdán 18.15 órakor tartja a Plébániai Tanácsadó Testület évi rendes gyűlését a plébánia közösségi termében, költségvetés és számadás tárgyában.

6.Szerdán 18.45 órakor folytatódik a felnőtt katekézis a plébánián.

7.Minden katolikus családtól szeretettel kérjük, hogy vasárnaponként az Úr napját szenteljék meg a lelkiismeretes szentmisén való részvétellel! Higgyük el, hogy ez az alapja annak, hogy boldog és teljes életet tudjunk élni. A vasárnap a csúcs és a forrás. Felnőttek mutassanak jó példát a gyermekeknek!

8.Január 26-án, vasárnap a szentmisék keretében tartjuk a hittanos gyerekek katekumenátusát. Kérem, a jó szülők kísérjék el gyermekeiket! Az elsőáldozók és a bérmálkozók szülei ekkor vehetik át a jelentkezési adatlapot.

9.Csütörtökönként a szentmise előtti közös rózsafüzéreken nagyobb buzgóságot, kérünk a Hívektől! Tartsuk fontosnak az új papi hivatásokért való közös imádságot, ha azt akarjuk, hogy mindig legyenek papjaink!

10.Szeretettel buzdítjuk a kedves Híveket, hogy akik tehetik, hétköznaponként is vegyék be napi programjukba a szentmisén való részvételt. Ne a kifogásokat, hanem a lehetőséget keressük. Szép lenne, ha minél többen meghallanák a hívó szót.

11.Katolikus újságokat az újévben minél többen olvassanak. Feliratkozni a sekrestyében lehet.

                          Jézussal igazi az örömünk.” Ferenc pápa

 

 

 

 

 

Az oldalt jelenleg látogatja: 0      Letöltésszám 2011-12-02-óta: 862898
mind – siem 2011