Plébániák hírei 2019. december 20 – 2020. január 10.

Szent László és Szent Miklós Plébániák hírei: 2019. december 20. – 2020.január 10.

-December 20-21-22-én pénteken,szombaton és vasárnap az este 18 órás szentmiséken adventi lelkigyakorlatra hívjuk a Híveket a Szent László templomba. A lelkigyakorlatos szentbeszédeket Páli Zoltán sárvári származású plébános Úr mondja. Gyóntatás pénteken és vasárnap 17 órától, szombaton 16 órától. A hittanos gyermekek karácsonyi gyónása 21-én szombaton 16 órakor kezdődik. Minden alkalommal több lelkiatya áll rendelkezésre.

-December 23.-án hétfőn a Szent László templom előtti téren, december 20.-án pénteken a Sári plébánia közösségi termébe az utolsó hajnali szentmisék után várjuk a  híveket egy pohár forró teára vagy forralt borra, hogy egymással így is találkozva köszönjük meg egymás buzgóságát, amivel segítettük és bátorítottuk egymást az adventi készület idején. Hálásak vagyunk a Hívek buzgóságáért.

-December 24-én délután 15.30 és 18 óra közt a Sári templom nyitva lesz, hogy a Szülők és nagyszülők a gyermekeket a betlehem látogatására el tudják hozni. Ez alatt az idő alatt is lehet szentgyónást végezni.

-A Szent László templomban december 24-én délután 16 órakor Kis Jézus várási ünnepségre hívjuk szeretettel a kis gyermekeket és szüleiket.

-Éjféli angyali nagymise a Szent László templomban éjfélkor, a Sári templomban 22 órakor lesz.

-December 25.-én karácsony napján és 26.-án karácsony másnapján a Szent László templomban reggel 7 órakor, délelőtt 9 és 11 órakor és este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék. A Sári templomban reggel 8 órakor délelőtt 10 órakor és este 17.30 órakor kezdődnek az ünnepi szentmisék.

-December 27-én pénteken, Szent János ünnepén mindkét templomban az esti szentmiséken borszentelés lesz. Boros gazdák, hozzanak egy üveg bort!

-December 29-én Szent Család vasárnapján a szokásos vasárnapi miserend lesz mindkét templomban. A családokat és a gyermekeket áldásban részesítjük ezen az ünnepen. A Szent László templomban az este 18 órás szentmisén, a Sári templomban a délelőtt 10 órás szentmisén. Szeretettel hívjuk a családokat. A szülők minél több kicsi gyermeket hozzanak az áldásra.

-December 31-e az esztendő utolsó napja. Este 18 órakor a Szent László templomban, 16.00-kor a Sári templomban ünnepélyes hálaadást tartunk. Szeretettel várunk mindenkit, aki köszönetet és hálát szeretne mondani az Istennek.

-Január 1-je Újév: parancsolt ünnep, ezért a szentmisén buzgón vegyünk részt. A Szent László templomban reggel 7 órakor, délelőtt 9 és 11 órakor és este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék. A Sári templomban reggel 8 órakor, délelőtt 10 órakor és este 17.30 órakor.

-Január 6-án hétfőn, Vízkereszt parancsolt ünnepe lesz. A Szent László templomban reggel 8 órakor és este 18 órakor, a Sári templomban este 17.30 órakor lesznek ünnepi szentmisék.

-Január 12-én Urunk megkeresztelkedésének az ünnepe lesz. Mindkét templomban a szombat előesti szentmiséken vízszentelést végzünk. Hozzunk kis üveget, melyben vigyünk haza szenteltvizet és hintsük meg vele otthonainkat, hogy legyen benne békesség, szeretet, béke és Isten dicsősége.

–Szeretettel ajánlom minden érdeklődő számára a mindig friss tartalommal megjelenő weblapot. A honlapok címe: www.ldislas.hu és www.sarvarsari.hu Az ünnepekről fotógaléria készül a honlapokra.

-Január 12-én vasárnap a Szent László templom egész napos szentségimádási ünnepét tartjuk. Szentségkitétel a délelőtt 11 órás szentmisén lesz.

-Minden Hívőnek és jó szándékú sárvári Polgárnak Istentől áldott karácsonyt és új esztendőt kívánok, magam és a paptestvéreim nevében.

 

 

Az oldalt jelenleg látogatja: 0      Letöltésszám 2011-12-02-óta: 862897
mind – siem 2011