Plébániák hírei október 25-november 8.

Szent László és Szent Miklós Plébániák hírei: 2019. Október 25 – November 8.

-Az októberi rózsafüzéreken szép számmal megjelenő felnőtt és gyermek hívek buzgósága dicséretes volt mind a Szent László, mind a Szent Miklós templomban. Isten áldása legyen életükön!

-Minden héten szeretettel hívunk felnőtt katekézisre. Egyik héten, szerdán, a Sári plébánián, másik héten, csütörtökön a Szent László plébánián az esti szentmisék után. Az előadások 45 percesek. Az idei évben az Eucharisztia titkának alaposabb megismerése a célunk. Havonta egyszer vendég előadó tartja a katekézist.

-Pénteken esténként az esti szentmise után a Szent László templomban csendes szentségimádásra hívunk.

-Két hetente szombaton esténként 19.30 órától a katolikus iskolában az ifjúsági közösség tagjai tartanak csoportos beszélgetéseket Zoltán atya vezetésével. Szeretettel várják az érdeklődő fiatalokat.

-Szeretettel buzdítjuk a Családokat a vasárnapi szentmisén való részvételre a Szentírás üzenetével: „Közeledjetek Istenhez és Ő is közeledni fog hozzátok!” Maradandó boldogságot csak Istentől kaphatunk.

-Október 25-én pénteken 17 órakor folytatódik a város bérmálkozóinak felkészítése  a katolikus iskolában. Kérjük a pontos és lelkiismeretes megjelenést.

-A téli óra állítástól az esti szentmisék a Szent László templomban este 18 órakor, a Szent Miklós Sári templomban este 17.30 órakor kezdődnek.

-Gitáros szentmisék a Szent László templomban minden hónap első szombatján este 18 órakor kezdődnek.

-November 1.-én pénteken, Mindenszentek ünnepén a Szent László templomban reggel 7 órakor, délelőtt 9 és 11 órakor, valamint este 18 órakor, a Szent Miklós Sári templomban délelőtt 10 órakor és este 17.30 órakor lesznek ünnepi szentmisék. Az esti szentmiséken lucernáriumot, azaz fényliturgiát tartunk az összes megholtakért.

-November 2-a szombat, Halottak napja. A Szent László templomban reggel 7 órakor és este 18 órakor, a Szent Miklós Sári templomban délelőtt 10 órakor és este 17.30 órakor lesznek gyászmisék az összes megholtakért. A temető kápolnában reggel 8 órakor lesz gyászmise, ami után szívesen megáldjuk a síremlékeket. A katolikus keresztények Mindenszenteki és halottak napi kegyelete nem merülhet ki csupán a temetőlátogatás pogányokra is jellemző külsőséges nyüzsgésében, hanem az örökéletbe vetett hittel imádságos és szentmisét felajánló kapcsolatteremtés is legyen meg halottainkkal!

-November 5-én kedden Szent Imrének a magyar ifjúság védőszentjének az ünnepe lesz.

-Mindenszentekre készülve, mindkét templomban a szentmisék alatt van gyónási lehetőség. Nyerjünk teljes búcsút felajánlva meghalt szeretteinkért.

-November 9.-én szombaton Szent Márton püspököt, egyházmegyénk védőszentjét ünnepeljük a szombathelyi székesegyházban.

-Előre jelezzük, hogy azok a fiatalok, akik nem voltak megkeresztelve, vagy nem voltak elsőáldozók és bérmálkozók, valamint 2020-ban a Szent László vagy a Szent Miklós templomban szeretnének házasságot kötni, november 16.-án szombaton délelőtt 9 órakor jelentkezzenek a Katolikus iskolában. Gyülekező a főbejáratnál. Szeretettel várjuk Őket.

-A plébánia részletes programjait a www.ladislas.hu vagy a  www.sarvarsari.hu honlapon figyelemmel kísérhetik.

-A Mária Rádió értéket közvetítő műsorait a sárváriak szerető figyelmébe ajánlom. FM 95.2

„Amikor egy társadalomban hiányzik Isten, még a jólétet is szörnyű lelki szegénység kíséri.” Ferenc pápa

Az oldalt jelenleg látogatja: 0      Letöltésszám 2011-12-02-óta: 770444
mind – siem 2011