Szent László és Szent Miklós Plébániák hírei 2019.szeptember 27 – Október 11.

Szent László és Szent Miklós Plébániák hírei: 2019.szeptember 27-október 11.

-A templomok éjszakája városi programokba a mi templomaink is bekapcsolódnak. Szeptember 26.-án este 19.00 órakor Bokor Zoltán atya a Sári templomban a Torinói lepelről tart érdekes előadást. Szeptember 28.-án szombaton este 20.00 órakor Csupor Márton ifjú orgonista tart orgona hangversenyt a Szent László nagytemplomban.

-Szeptember 29.-én Szentírás vasárnapja lesz. A hittanos gyermekeket megajándékozzuk a szentmiséken egy képes szentírással.

-Október hónapban minden este a Szent László templomban 18.30 órakor, a Sári templomban 18 órakor ünnepélyesen, gyermekek és a plébániai csoportok előimádkozásával elmélkedjük a rózsafüzér titkait. Mindkét templomban a Rózsafüzér Társulat tagjai járjanak elöl jó példájukkal!

-Október 6-án vasárnap lesz a kertvárosi kápolna búcsúja és az egész napos szentségimádás ünnepe. Délelőtt 9 órakor ünnepi szentség kitételi búcsúi szentmise, délután 15.30 órakor szentség el tételi Jézus Szíve litánia.

-Október 6.-án a vasárnapi szentmiséken lesz a Szent László és a Sári templomhoz tartozó hittanos gyermekek katekumenátusa a befogadás szertartása. Kérjük, hogy a jó szülők kísérjék gyermekeiket a templomba.

-Október 3.-án és 4.-én első csütörtökön és első pénteken mind a Szent László, mind a Sári templomban a rózsafüzér és az esti szentmise alatt lesz gyónási lehetőség. Hittanuló diákokat és a felnőtt Híveket is buzdítjuk a havi gyónásra és rendszeres szentáldozásra.

-A katolikus családokat szeretettel várjuk minden vasárnap és ünnepnap a szentmisére. Szülők mutassanak jó példát a gyerekeknek!

-Október 7-én hétfőn Rózsafüzér Királynéjának, Október 8-án kedden Magyarok Nagyasszonyának ünnepei lesznek.

-A Szent László templomban minden hónap első vasárnapján szombaton előeste 19 órakor gitáros szentmisék lesznek. A Sári templomban pedig október 12-én.

-Kéthetente szerdánként az esti szentmise után 19.15 órakor a Sári plébánia, közösségi termében, kéthetente csütörtökönként 17.45 órakor pedig a városban a Katolikus iskolában megkezdődnek a felnőtt katekézisek. Az előadások ebben az esztendőben az Eucharisztiáról szólnak, az eucharisztikus kongresszusra készülve. Szeptember 25.-én a Sári plébánián, Október 3.-án a városban a Katolikus iskolában lesznek az első alkalmak. Szeretettel várjuk az érdeklődőket. Az előadások mindenki számára nyitottak.

 -A plébániák részletes programjait a www.sarvarsari vagy a www.ladislas.hu  honlapon olvashatják.

-A Mária Rádió értéket közvetítő műsorait az FM 95.2 vagy az interneten a plébánia honlapjáról is hallgathatják.

 

Az oldalt jelenleg látogatja: 0      Letöltésszám 2011-12-02-óta: 761624
mind – siem 2011