Hirdetés Úrnapján

Hirdetések

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 13. Tel.: 06-95/320-051          email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com weboldal: www.ladislas.hu

 Krisztus Eukarisztikus Teste és Vére,

Úrnapja (Fronleichnam)

  1. június 23.

1.Ma Krisztus Urunk Eucharisztikus Szent Testének és Vérének főünnepén, Úrnapján a délelőtt 9:00 órakor kezdődő diákmiséhez kapcsolódva tartjuk a hagyományos Úrnapi körmenetet. Akik voltak misén, ők is jöjjenek 9.45 órára a templom elé, hogy az Eucharisztia ünnepén nagy ünnepélyességgel végezhessük a körmenetet! Hálásan megköszönjük a körmenetben segítő minden jó szándékú Testvérünknek az áldozatosságot. Köszönet az oltárok állítóinak, a virágszirmok gyűjtőinek és mindenkinek, aki bármi módon is kivette a részét a körmenet megszervezésében és megtartásában.

2.Ma 18.45 órakor Jézus Szíve litániára várjuk a Híveket.

3.Hétfőn Keresztelő Szent János születésének az ünnepe lesz.

4.Június 27.-én csütörtökön városunk és templomunk védőszentjének Szent László királynak és a nyári szentségimádásnak az ünnepén, Dr. Székely János püspök atya az este 19 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében megáldja a belülről teljesen felújított templomunkat. Ez a nap legyen a városban élő minden katolikus ember ünnepe. Szeretettel várjuk a kedves Híveket. Jó idő esetén, a templomtéren szeretettel várunk minden résztvevőt szeretet vendégségre, és egy kis beszélgetésre az esti püspöki szentmise után. A szentségimádás részletes programja a templom kapun olvasható.

5.A jövő héten, pénteken Jézus Szívének főünnepe lesz. A szentmisén való részvétel tanácsolt, ezért kérünk benneteket, akik csak tehetitek, örömmel gyertek reggel 8 órára vagy este 19 órára az ünnepi szentmisére!

6.Jövő vasárnap Szent Péter és Pál főapostolok ünnepéhez kapcsoltan „Péter fillér” címén a római pápa karitatív szolgálatát segítve gyűjtjük és küldjük a szentmisék persely adományait. Kérjük, hogy legyünk nagylelkűek.

7.Kérjük, hogy a szülők támogató jó szándékkal a nyári hónapokban is gondoskodjanak arról, hogy gyermekeik a vasárnapi szentmiséken részt vegyenek! Vasárnap nélkül nem élhetünk.

8.Csütörtökönként az esti szentmise előtt továbbra is imádkozzuk a rózsafüzért papokért és új papi-szerzetesi hivatásokért. Csatlakozzanak minél többen.

9.Nyáron se feledkezzünk el a hétköznapi szentmisékről, hozzuk meg minél többen a részvétel áldozatát. Aki szeret annak semmi sem nehéz.

10.Katolikus újságokat minél többen olvassanak. Az újságos asztalról elvihetők.

   

                             SZENT MIKLÓS PLÉBÁNIATEMPLOM

                           Hirdetései Úrnapján 2019.június 23-án

1.Ma Krisztus Urunk Eucharisztikus Szent Testének és Vérének főünnepén, Úrnapján a délelőtt 10 órakor kezdődő nagymiséhez kapcsolódva tartjuk a hagyományos Úrnapi körmenetet. Akik voltak misén, ők is jöjjenek 10.45 órára a templom elé, hogy az Eucharisztia ünnepén nagy ünnepélyességgel végezhessük a körmenetet! Hálásan megköszönöm a körmenetben segítő minden jó szándékú Testvéremnek az áldozatosságot. Köszönet az oltárok állítóinak, a virágszirmok gyűjtőinek és mindenkinek, aki bármi módon is kivette a részét a körmenet megszervezésében és megtartásában.

2.Ma délután Jézus Szíve litániát imádkozunk a kertvárosi kápolnában.

3.A jövő héten, pénteken Jézus Szívének főünnepe lesz. A szentmisén való részvétel tanácsolt, ezért kérlek benneteket, akik csak tehetitek, örömmel gyertek az este 18.30 órakor kezdődő ünnepi szentmisére!

4.Hétfőn Keresztelő Szent János születésének, csütörtökön városunk fővédőszentjének Szent László királynak az ünnepe lesz. Ezért csütörtökön este 19 órakor Dr. Székely János püspök atya mutatja be az ünnepi szentmisét a Szent László templomban, és megáldja a belülről teljesen felújított nagytemplomot. A Sáriban és Kertvárosban lakókat is szeretettel várjuk erre az ünnepre. Örüljünk együtt!

5.Jövő vasárnap Szent Péter és Pál apostolok ünnepéhez kapcsoltan „Péter fillér” címén a római pápa karitatív szolgálatát segítve gyűjtjük és küldjük a szentmisék persely adományait. Kérjük, hogy legyünk nagylelkűek.

6.Kérjük, hogy a szülők támogató jó szándékkal a nyári hónapokban is gondoskodjanak arról, hogy gyermekeik a vasárnapi szentmiséken részt vegyenek! Vasárnap nélkül nem élhetünk.

7.Csütörtökönként az esti szentmise előtt továbbra is imádkozzuk a rózsafüzért papokért és új papi-szerzetesi hivatásokért.

8.Nyáron se feledkezzünk el a hétköznapi szentmisékről, hozzuk meg minél többen a részvétel áldozatát. Aki szeret annak semmi sem nehéz.

9.Katolikus újságokat, a plébánia honlapját a Mária Rádió adásait, az Élő Víz kiadványt szerető figyelmetekbe ajánljuk.

                          „Az evangélium fénysugár mindazoknak,

       akik a szeretet civilizációja szolgálatába lépnek.” Ferenc pápa

           

Az oldalt jelenleg látogatja: 0      Letöltésszám 2011-12-02-óta: 761624
mind – siem 2011