Hirdetés Szentháromság vasárnap

Hirdetések

   Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 13. Tel.: 06-95/320-051        email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com weboldal: www.ladislas.hu

                           Szentháromság vasárnapja

(2019. június 16.)

(Sollemnitas Sanctissimae Trinitatis – Dreifaltigkeitssonntag)

 

  1. Ma van a sárváriak hagyományos celli búcsújáró napja. Este 18.45 órakor Jézus Szíve litániára várjuk a Híveket.
  2. Emlékeztetünk az Anyaszentegyház 3. parancsára: „Évente gyónjál és legalább a húsvéti időben áldozzál!”
  3. Ma a délelőtt 9 órás diákmisén tartjuk a hittanos tanévzáró Te Deumot. Adjunk hálát a hittanos tanév minden ajándékáért.
  4. Jövő vasárnap ÚRNAPJA: Krisztus Eucharisztikus Testének és Vérének főünnepe. A délelőtt 9 órai diákmisével kapcsolatban tartjuk meg a hagyományos úrnapi KÖRMENETET a régi rend szerint. Fő utcán a körforgalomig, majd a Széchenyi utcán vissza. Akik nem a 9 órás szentmisére jönnek Ők is bekapcsolódhatnak a körmenetbe 9.45 óra körül.

Az elsőáldozó, valamint első, második osztályos és óvódás gyerekek és rokonaik a héten gyűjtsenek virágszirmokat és hintsék a körmeneten a Szentségi Jézus elé az útra és az oltárok köré! A díszítést, az oltárok állítását, az ablakokban a gyertyagyújtást, a körmeneti segédkezést előre is köszönjük. A Szentségi Jézus áldása legyen tanúságtételük jutalma!

  1. Júniusi péntek estéken 18.45-kor Jézus Szíve litánia és felajánlás a Szent Szívnek.
  2. Júniusi vasárnapokon a jövő évben elsőáldozáshoz és bérmáláshoz járuló hittanosok szüleik kíséretében iratkozzanak fel a szentmisék végén.
  3. Már jó előre jelezzük, hogy június 27.-én csütörtökön városunk és templomunk védőszentjének Szent László királynak és a nyári szentségimádásnak az ünnepén, Dr. Székely János püspök atya az este 19 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében megáldja a belülről teljesen felújított templomunkat. Ez a nap legyen a városban élő minden katolikus ember ünnepe. Szeretettel várjuk a kedves Híveket. Jó idő esetén, a templomtéren szeretettel várunk minden résztvevőt szeretet vendégségre, és egy kis beszélgetésre.
  4. Templomunk legnagyobb kincse a minden napi szentmise. Kérjük a Testvéreket, hogy minél többen jöjjenek hétköznapokon is, reggel vagy este.
  5. A nyári hónapokban is legyünk jó tanítványai Krisztusnak, és soha ne mulasszuk el a vasárnapi szentmisét. Katolikus ember nem élhet vasárnapi szentmise nélkül.
  6. A katolikus újságokat minél többen olvassanak. Az újságos asztalról elvihetők.

 

                               SZENT MIKLÓS PLÉBÁNIATEMPLOM

                    Hirdetései Szentháromság vasárnap 2019.Június 16.

1.Ma délután 15.30 órakor Jézus Szíve litániát imádkozunk a kertvárosi kápolnában. Nagy örömmel és lelkesedéssel jöjjünk engesztelni.

2.Hétfőn az esti szentmisével tartjuk a Szent Mónika közösség könyörgő imáját a gyermekekért és unokákért.

3.Csütörtökön este 18 órakor továbbra is imádkozzuk a rózsafüzért a szolgáló papságért és új papi hivatásokért. Buzgón jöjjünk minél többen.

4.Jövő vasárnap Úrnapja. A délelőtt 10 órakor kezdődő nagymiséhez kapcsolódva tartjuk a hagyományos Úrnapi körmenetet. Szeretettel kérjük az idei elsőáldozó harmadik osztályos gyermekeket hogy,szüleikkel együtt ünneplőbe öltözve jöjjenek a körmenetre, hintsenek virágszirmot az Oltáriszentségben valóságosan köztünk lakó Jézus elé! Az elsőáldozók és a bérmálkozók ezen a szentmisén vehetnek át szüleik és bérmaszüleik kíséretében közösségünktől egy kis ajándékot. Szeretettel kérjük azokat a jó Híveket is, akik az oltárokat szokták állítani, az idei évben is tegyék meg ezt! Isten fizesse meg fáradozásukat! A harmadik oltárt a Tanácsadó testületi tagok fogják állítani. A körmeneten való buzgó részvétel egyben hitünkről való tanúságtétel is. Akik nem a 10 órás szentmisére jönnek, ők is bekapcsolódhatnak a körmenetbe 10.45 óra körül. Virágszirmot szeretettel fogadunk a héten a szentmisék után.

5.Templomunk legnagyobb kincse a minden napi szentmise. Kérjük a Testvéreket, hogy minél többen jöjjenek hétköznapokon is.

6.Katolikus újságokat, a plébánia honlapját és a Mária Rádió adását, az Élő Víz kiadványt szerető figyelmetekbe ajánljuk!

7.A nyári hónapokban is legyünk jó tanítványai Krisztusnak, és soha ne mulasszuk el a vasárnapi szentmisét. Katolikus ember nem élhet vasárnapi szentmise nélkül.

 „A képmutatás megöli a közösséget, a keresztény beszéljen igazul.„Ferenc pápa

Az oldalt jelenleg látogatja: 0      Letöltésszám 2011-12-02-óta: 761624
mind – siem 2011