Évközi 20. vasárnap – 2023. augusztus 20. – Szent István király, Magyarország fővédőszentje

H i r d e t é s e k

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.

Telefon: 06-95/320-051

E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.ladislas.hu

 

Évközi 20. vasárnap – 2023. augusztus 20. – Szent István király, Magyarország fővédőszentje

 

 1. Ma (vasárnap) szentmiséink végén elénekeljük a nemzeti himnuszunkat, kérve első szent királyunk, Szent István égi közbenjárását és a JóIsten áldását hazánkért, nemzetünkért. A reggeli szentmise keretében kenyérszentelés volt, a szentelt kenyerekből a kijáratnál lehet vinni. Köszönjük a közreműködők segítségét. Este 18.45 órakor litániát imádkozunk a Családokért.
 2. Szentjeink a héten:

Hétfőn Szent X. Pius pápára; kedden a Boldogságos Szűz Máriára, mint királynőre; szerdán Limai Szent Rózára; csütörtökön Szent Bertalan apostolra; pénteken pedig Szent Lajos francia királyra emlékezik Egyházunk.

 1. Csütörtökönként az esti szentmise előtt rózsafüzért imádkozunk 18.30-tól. Pénteken pedig az esti szentmise után csendes szentségimádásra várjuk a Híveket.
 2. Örültünk, hogy pénteken sokan eljöttek és meghallgatták a barokk kamarakoncertet, köszönjük a közreműködők színvonalas, művészi előadását!
 3. Örömmel hirdetjük és hívjuk fel a Testvérek figyelmét, hogy idén is megszervezésre kerül a 24 órás Szentségimádás. Az ideje augusztus 28. (hétfő) 19 órától augusztus 29. (kedd) 19 óráig itt a Szent László templomban. A programban jelzett időben, mind a hét imaórát (zsolozsmát) elimádkozzuk. A szabad helyekre várjuk és buzdítjuk mind közösségi, mind egyéni szinten az önkéntes imádkozókat. A templom folyamatosan nyitva lesz, így mindenkit minden időpontban szeretettel várunk, nem csak a közösségeik – személyek, családok – által vállalt és jelzett időben. Idén is kihelyezünk a templom bejáratához egy „vendégkönyvet”, melybe majd imaszándékokat, kéréseket, vágyakat, és az ÚR iránti köszönetnyilvánításokat lehet beírni és hordozzuk egymást imáinkban. Bővebb információ a plakáton.
 4. Szeretettel hívjuk templomainkba vasár-, és hétköznapi szentmisékre is a kedves Testvéreket. Várjuk a már meglévő és a jövőbeli ministránsokat is oltárszolgálatra.
 5. Az elmúlt hetekben tapasztaltunk némi bizonytalanságot a Hívek részéről a szentmisék elején, hogy álljanak, avagy leüljenek. Az egységes liturgia végzése kapcsán, kérjük tisztelettel a kedves Testvéreket, hogy a hatályos liturgikus meghagyások alapján a szentmisék elején csak az első könyörgés (collecta) végén (az első szentírási szakasz olvasásakor) üljünk le. Természetesen, akinek egészségügyi okból a huzamos állás nehézséget okoz, nyugodtan foglaljon előbb helyet. Köszönjük és kérjük az együttműködésüket!
 6. Katolikus újságokat a Kedves Testvérek figyelmébe ajánljuk!
 7. Jövő vasárnap, a hónap utolsó vasárnapja, este 18.15-től a Rózsafüzér Társulat titokcseréje lesz, majd litánia.

 

 

 

H i r d e t é s e k

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58.

Telefon: 06-95/320-918

E-mail cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.sarvarsari.hu

Évközi 20. vasárnap – 2023. augusztus 20. – Szent István király, Magyarország fővédőszentje

 1. Ma (vasárnap) délután, a szokott módon 15.30 órakor Loretói litániát imádkozunk a sárvári családokért a kertvárosi kápolnában. Szívesen jöjjünk el! A mai szentmiséink végén elénekeljük a nemzeti himnuszunkat, kérve első szent királyunk, Szent István égi közbenjárását és a JóIsten áldását hazánkért, nemzetünkért. A reggeli szentmise keretében kenyérszentelés volt, a szentelt kenyerekből a kijáratnál lehet vinni. Köszönjük a közreműködők segítségét.
 2. Szentjeink a héten:

Hétfőn Szent X. Pius pápára; kedden a Boldogságos Szűz Máriára, mint királynőre; szerdán Limai Szent Rózára; csütörtökön Szent Bertalan apostolra; pénteken pedig Szent Lajos francia királyra emlékezik Egyházunk.

 1. Csütörtökönként az esti szentmise előtt (18 órától) rózsafüzért imádkozunk papokért és új papi, szerzetesi hivatásokért.
 2. Örömmel hirdetjük és hívjuk fel a Testvérek figyelmét, hogy idén is megszervezésre kerül városunkban a 24 órás Szentségimádás. Az ideje augusztus 28. (hétfő) 19 órától augusztus 29. (kedd) 19 óráig a Szent László templomban. A programban jelzett időben, mind a hét imaórát (zsolozsmát) elimádkozzuk. A szabad helyekre várjuk és buzdítjuk mind közösségi, mind egyéni szinten az önkéntes imádkozókat. A templom folyamatosan nyitva lesz, így mindenkit minden időpontban szeretettel várunk, nem csak a közösségeik – személyek, családok – által vállalt és jelzett időben. Idén is kihelyezünk a templom bejáratához egy „vendégkönyvet”, melybe majd imaszándékokat, kéréseket, vágyakat, és az ÚR iránti köszönetnyilvánításokat lehet beírni és hordozzuk egymást imáinkban. Bővebb információ a plakáton.
 3. Az elmúlt hetekben tapasztaltunk némi bizonytalanságot a Hívek részéről a szentmisék elején, hogy álljanak, avagy leüljenek. Az egységes liturgia végzése kapcsán, kérjük tisztelettel a kedves Testvéreket, hogy a hatályos liturgikus meghagyások alapján a szentmisék elején csak az első könyörgés (collecta) végén (az első szentírási szakasz olvasásakor) üljünk le. Természetesen, akinek egészségügyi okból a huzamos állás nehézséget okoz, nyugodtan foglaljon előbb helyet. Köszönjük és kérjük az együttműködésüket!
 4. Várjuk a már meglévő és a jövőbeli ministránsokat is oltárszolgálatra. Köszönjük a szorgalmukat!
 5. Katolikus újságokat a Kedves Testvérek figyelmébe ajánljuk!
 6. Jövő vasárnap, a hónap utolsó vasárnapja, 15.30-kor a Rózsafüzér Társulat titokcseréje lesz, majd litánia.
Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011