Szent László és Szent Miklós Plébániák Hírei: 2023. június 9 – 23.

Szent László és Szent Miklós Plébániák Hírei: 2023. június 9 – 23.

-A hittanos gyermekek tanév végi szentgyónása a Sári templomban június 9-én pénteken délután 17.00 és 18.00 óra között, a Szent László templomban június 10 –én szombaton délelőtt 9.00 és 10.00 óra között lesz. Tiszta lélekkel fejezzük be a tanévet.

-Június 11-én vasárnap Úrnapja. A hagyományos úrnapi körmenetet a Szent László templomban a délelőtt 9.00 órás szentmisével, a Sári templomban a délelőtt 10.00 órás szentmisével tartjuk. Ezeken a szentmiséken lesz a hittanos diákok tanévzáró Te Deuma és közös tanév végi szentáldozása. Szeretettel kérjük a lelkiismeretes és buzgó részvételt a diákoktól és családjaiktól. Örömmel és hálatelt szívvel köszönjük meg Istennek a tanévben kapott kegyelmeket.

-Június 13-án kedden Páduai Szent Antalt ünnepeljük a szentmiséken.

-Június 16-án pénteken Jézus Szíve ünnepe lesz. Buzgón jöjjünk szentmisére Jézus Szívét engesztelni.

-Június 17-én szombaton délelőtt 10.00 órakor négy áldozópapot szentel Püspök atya a szombathelyi székesegyházban. Imádkozzunk papjainkért és új papi hivatásokért.

-Június 18-án vasárnap délelőtt 9.30 órakor a Hegyi kálvária kápolnában is lesz szentmise.

-Június 18-án vasárnap 17.00 órakor Orbán István kanonok Úr aranymiséje, június 25-én vasárnap 17.00 órakor Martos Balázs püspök atya ezüstmiséje lesz a Szent László nagytemplomban. Ezen a két vasárnapon az esti szentmise 17.00 órakor kezdődik. Addig is imádkozzunk a jubilánsokért és új papi hivatásokért.

-Megyéspüspök Úr plébániánkon személyi változásokat rendelt el augusztus 1-i hatállyal. Roland atyát a Szombathelyi Egyházmegye gazdasági helynökévé, Böjti Balázs atyát Vasszécsenyi plébánossá nevezte ki. Az új plébános Várhelyi Tamás atya lesz. Plébános helyettes és a katolikus iskolánk lelkésze Óra Krisztián atya lesz, aki a Sári plébánia épületében fog lakni. Az új káplán Kirchknopf Gergely újmisés atya lesz. Fogadjátok majd nagy szeretettel Sárvár új lelkipásztorait. Az érkező és elköszönő lelkipásztorokért pedig ne feledkezzetek el imádkozni.

-Szeretettel buzdítjuk a katolikus családokat, hogy a nyári vakáció és szabadságolások idején is, a gyermekekkel együtt örömmel jöjjenek a vasárnapi szentmisékre! A hívő ember számára nem kötelező, hanem fontos a vasárnapi szentmise, mint lelki erőforrás.

-Templomaink legnagyobb kincse a minden hétköznap bemutatott szentmise, a Szent László templomban reggel 8.00 órakor és este 19.00 órakor, a Sári templomban este 18.30 órakor. Akik tehetik, rendszeresen találkozzanak Jézussal a templomban.

-Plébániáink honlapján www.ladislas.hu és www.sarvarsari.hu figyelemmel kísérheti plébániáink nagy családjának életét és friss híreit.

-Június 24.-én szombaton délelőtt 10.00 órakor a szombathelyi székesegyházba jubiláns házasok találkozójára hívja a Híveket Püspök atya. Jelentkezni az egyházmegye honlapján lehet.

-Minden pénteken este a szentmise után a Szent László templomban fél órás csendes szentségimádást tartunk, és elimádkozzuk az egyház esti imáját a kompletóriumot. Szeretettel várjuk a Híveket.

 

 

Az oldalt jelenleg látogatja: 0      Letöltésszám 2011-12-02-óta: 1344747
mind – siem 2011