Hirdetés Szentháromság vasárnap

Hirdetések

   Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.

Telefon: 06-95/320-051       

email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.ladislas.hu

Szentháromság vasárnapja 2023. június 4.

Sollemnitas Sanctissimae Trinitatis – Dreifaltigkeitssonntag

  1. Ma van a sárváriak hagyományos Celli búcsújáró Délelőtt a 9.00 órás szentmisén lesz az állami iskolás 3. osztályosok első szentáldozása. Imádkozzunk értük és családjaikért. Este 18.45 órakor Jézus Szíve litániára várjuk a Híveket.
  2. Emlékeztetünk az Anyaszentegyház 3. parancsára: „Évente gyónjál és legalább a húsvéti időben áldozzál!” Ma jár le a húsvéti szentgyónás elvégzésének ideje.
  3. Jövő vasárnap ÚRNAPJA: Krisztus Eucharisztikus Testének és Vérének főünnepe. A délelőtt 9.00 órai diákmisével kapcsolatban tartjuk meg a hagyományos úrnapi KÖRMENETET a templom körül. Ekkor lesz a hittanos diákok tanévzáró hálaadó Te Deuma. Az elsőáldozó, valamint első, második osztályos és óvódás gyerekek és rokonaik a héten gyűjtsenek virágszirmokat és hintsék a körmeneten a Szentségi Jézus elé az útra és az oltárok köré! A díszítést, az oltárok állítását, az ablakokban a gyertyagyújtást, a körmeneti segédkezést előre is köszönjük.
  4. Csütörtökönként az esti szentmise előtt fél órával imádkozzuk a rózsafüzért.
  5. Péntekenként csendes szentségimádásra hívunk az esti szentmise után.
  6. Szombaton délelőtt 9.00 és 10.00 óra között lesz a hittanos diákok tanév végi szentgyónása. Tiszta lélekkel fejezzük be ezt a tanévet.
  7. Megyéspüspök Úr plébániánkon személyi változásokat rendelt el augusztus 1-i hatállyal. Roland atyát a Szombathelyi Egyházmegye gazdasági helynökévé, Böjti Balázs atyát Vasszécsenyi plébánossá nevezte ki. Az új plébános Várhelyi Tamás atya lesz. Plébános helyettes és a katolikus iskolánk lelkésze Óra Krisztián atya lesz, aki a Sári plébánia épületében fog lakni. Az új káplán Kirchknopf Gergely újmisés atya lesz. Fogadjátok majd nagy szeretettel Sárvár új lelkipásztorait. Az érkező és elköszönő lelkipásztorokért pedig ne feledkezzetek el imádkozni.
  8. Június 18-án vasárnap 17.00 órakor Orbán István kanonok Úr aranymiséje, június 25-én vasárnap 17.00 órakor Martos Balázs püspök atya ezüstmiséje lesz itt a nagytemplomban. Ezen a két vasárnapon az esti szentmise 17.00 órakor kezdődik. Addig is imádkozzunk a jubilánsokért és új papi hivatásokért.

Hirdetések

   Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58.

Telefon: 06-95/320-918                                         

email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.sarvarsari.hu

Szentháromság vasárnapja 2023. június 4.

Sollemnitas Sanctissimae Trinitatis – Dreifaltigkeitssonntag

  1. Ma van a sárváriak hagyományos Celli búcsújáró
  2. Délután 15.30 órakor Jézus Szíve litániára és a Rózsafüzér Társulati Tagokat titokcserére várjuk ide a Sári templomba.
  3. Emlékeztetünk az Anyaszentegyház 3. parancsára: „Évente gyónjál és legalább a húsvéti időben áldozzál!” Ma jár le a húsvéti szentgyónás elvégzésének ideje.
  4. Jövő vasárnap ÚRNAPJA: Krisztus Eucharisztikus Testének és Vérének főünnepe. A délelőtt 10.00 órai nagymisével kapcsolatban tartjuk meg a hagyományos úrnapi KÖRMENETET itt Sáriban. Ekkor lesz a hittanos diákok tanévzáró hálaadó Te Deuma. Az elsőáldozó, valamint első, második osztályos és óvódás gyerekek és rokonaik a héten gyűjtsenek virágszirmokat és hintsék a körmeneten a Szentségi Jézus elé az útra és az oltárok köré! A díszítést, az oltárok állítását, az ablakokban a gyertyagyújtást, a körmeneti segédkezést előre is köszönjük.
  5. Csütörtökönként az esti szentmise előtt fél órával imádkozzuk a rózsafüzért.
  6. Akik tehetitek hétköznaponként is jöjjetek szentmisére. Nagy szükség van rátok.
  7. Pénteken délután 17.00 és 18.00 óra között lesz a hittanos diákok tanév végi szentgyónása. Tiszta lélekkel fejezzük be ezt a tanévet.
  8. Megyéspüspök Úr plébániánkon személyi változásokat rendelt el augusztus 1-i hatállyal. Roland atyát a Szombathelyi Egyházmegye gazdasági helynökévé, Böjti Balázs atyát Vasszécsenyi plébánossá nevezte ki. Az új plébános Várhelyi Tamás atya lesz. Plébános helyettes és a katolikus iskolánk lelkésze Óra Krisztián atya lesz, aki a Sári plébánia épületében fog lakni. Az új káplán Kirchknopf Gergely újmisés atya lesz. Fogadjátok majd nagy szeretettel Sárvár új lelkipásztorait. Az érkező és elköszönő lelkipásztorokért pedig ne feledkezzetek el imádkozni.
  9. Június 18-án vasárnap 17.00 órakor Orbán István kanonok Úr aranymiséje, június 25-én vasárnap 17.00 órakor Martos Balázs püspök atya ezüstmiséje lesz itt a nagytemplomban. Ezen a két vasárnapon az esti szentmise 17.00 órakor kezdődik. Addig is imádkozzunk a jubilánsokért és új papi hivatásokért.
  10. A katolikus újságokat minél többen olvassanak. Legyünk tájékozottak.

                   „A képmutatás megöli a közösséget,

       a keresztény mindig beszéljen igazul.” Ferenc pápa

Az oldalt jelenleg látogatja: 0      Letöltésszám 2011-12-02-óta: 1358678
mind – siem 2011