Hirdetés Pünkösdvasárnap

Hirdetések

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.

Telefon: 06-95/320-918    

email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com  

weboldal: www.ladislas.hu

       Pünkösdvasárnap 2023. május 28.

 Pfingstsonntag – Dominica Pentecostes

  1. Ma délután 15.30 órakor az Újmajori Lourdesi kápolnánál, este 18.30 órakor itt a nagytemplomban imádkozzuk a szép májusi litániát a Boldogasszony tiszteletére.
  2. Szerdán lesz az utolsó májusi litánia. Bátorítjuk a Híveket, hogy minél többen jöjjenek el ezekre az utolsó alkalmakra. Örültünk a májusban tanúsított buzgóságnak.
  3. Pünkösdhétfőn vasárnapi miserenddel várjuk a híveket, reggel 7.00 – délelőtt 9.00 és 11.00 valamint este 19.00 órakor. Találjuk meg a módját, hogy eltudjunk jönni.
  4. Holnaptól a reggeli, déli és esti harangszóra ismét az Úrangyala imát imádkozzuk.
  5. Jövő vasárnap Szentháromság vasárnapja. A sárváriak hagyományos Celli búcsújáró napja. A délelőtt 9.00 órakor kezdődő szentmisén járulnak első szentáldozáshoz a Gárdonyi és Nádasdy iskolák 3. osztályosai. Imádkozzunk értük. Az utolsó elsőáldozásra készítő templomi foglalkozás pénteken délután 16.00 órakor kezdődik. Az elsőáldozók és Rokonságuk gyóntatása szombaton délelőtt 9.00 és 10.00 óra között lesz.
  6. Ha valaki még nem végezte el húsvéti szentgyónását a jövő vasárnapig ezt tegye meg, az anyaszentegyház parancsát megtartva. Minden szentmise alatt van gyónási lehetőség, hétköznaponként is.
  7. Két hét múlva vasárnap Úrnapján, június 11- én a szokásos úrnapi körmenetet itt a városban a délelőtt 9.00 órás diákmiséhez kapcsoltan tartjuk, a templom körül. Ekkor lesz a hittanos diákok tanév végi hálaadó Te Deuma. Tisztelettel és szeretettel kérjük, hogy az úrnapi oltárokat az előre megbeszéltek szerint állítsák fel. Virágszirmokat az ünnep előtti héten a sekrestyében szívesen fogadunk.
  8. Azok a fiatalemberek, akik papi hivatást éreznek, jelentkezzenek a plébánián, hogy kérelmüket Püspök atya felé közvetíteni tudjuk.
  9. Katolikus újságokat, Új Embert, Keresztény életet, Martinust az egyházmegye havilapját minél többen olvassák. Legyünk tájékozott katolikusok.
  10. Június 18-án vasárnap 17.00 órakor Orbán István kanonok Úr aranymiséje, június 25-én vasárnap 17.00 órakor Martos Balázs püspök atya ezüstmiséje lesz itt a nagytemplomban. Ezen a két vasárnapon az esti szentmise 17.00 órakor kezdődik. Addig is imádkozzunk a jubilánsokért.

Hirdetések

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58.

Telefon: 06-95/320-918                                              

email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com  

weboldal: www.sarvarsari.hu

       Pünkösdvasárnap 2023. május 28.

  Pfingstsonntag – Dominica Pentecostes

  1. Pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn délután 15.30 órakor az Újmajori Lourdesi kápolnánál imádkozzuk a szép májusi litániát. Az utolsó májusi litánia szerdán este 18.00 órakor lesz itt a Sári templomban. Kérjük, jöjjünk minél többen nagy örömmel!
  2. Ma a délelőtt 10.00 órás misén ünneplik elsőáldozásukat plébániánk 3. osztályosai.
  3. Pünkösdhétfőn vasárnapi miserenddel várjuk a híveket, reggel 8.00 és délelőtt 10.00 órakor itt a Sári templomban. Találjuk meg a módját, hogy eltudjunk jönni templomba.
  4. Holnaptól a reggeli, déli és esti harangszóra ismét az Úrangyala imát imádkozzuk.
  5. Jövő vasárnap Szentháromság vasárnapja. A sárváriak hagyományos Celldömölki búcsújáró napja.
  6. A Sári templomhoz tartozó hittanos diákok tanév végi szentgyónása június 9-én pénteken 17.00 és 18.00 óra között lesz.
  7. Két hét múlva vasárnap Úrnapján, június 11- én a szokásos úrnapi körmenetet itt Sáriban a délelőtt 10.00 órás nagymiséhez kapcsoltan tartjuk, a szokásos rendben. Ekkor lesz a Sári templomhoz tartozó hittanos diákok tanév végi hálaadó Te Deuma. Tisztelettel és szeretettel kérjük, hogy az úrnapi oltárokat az előre megbeszéltek szerint állítsák fel. Virágszirmokat az ünnep előtti héten a sekrestyében szívesen fogadunk.
  8. A nyári vakáció idején is kérjük, hogy a gyermekek és a családok, minden vasárnap vegyenek részt szentmisén.
  9. Azok a fiatalemberek, akik papi hivatást éreznek, jelentkezzenek a plébánián, hogy kérelmüket Püspök atya felé közvetíteni tudjuk.
  10. Katolikus újságokat minél többen olvassák. Legyünk tájékozott katolikusok!
  11. Ha valaki még nem végezte el húsvéti szentgyónását a jövő vasárnapig ezt tegye meg, az anyaszentegyház parancsát megtartva. Minden szentmise alatt van gyónási lehetőség, hétköznaponként is.
  12. Június 18-án vasárnap 17.00 órakor Orbán István kanonok Úr aranymiséje, június 25-én vasárnap 17.00 órakor Martos Balázs püspök atya ezüstmiséje lesz a nagytemplomban. Ezen a két vasárnapon az esti szentmise 17.00 órakor kezdődik. Addig is imádkozzunk a jubilánsokért.

        „A Szentlélek által bővelkedünk a reménységben.” Ferenc pápa

Az oldalt jelenleg látogatja: 1      Letöltésszám 2011-12-02-óta: 1344422
mind – siem 2011