Hirdetés Nagyböjt 5. vasárnap

Hirdetések

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.

Telefon: 06-95/320-051  

email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.ladislas.hu

  Nagyböjt 5. vasárnapja Feketevasárnap 2023. március 26.

  Gyűjtés a Szentföldön élő keresztények javára

  1. A mai perselyt a szentföldi keresztények támogatására gyűjtjük és küldjük. Ma a hegyi kálvárián 15.00-kor keresztutat imádkozunk. Akik tehetik, minél többen jöjjenek el. Itt a templomban 18.30 órakor Jézus Vére litániát imádkozunk, és a Rózsafüzér Társulat titokcseréjét tartjuk. Ma a délelőtt 11.00 órakor kezdődő püspöki szentmise keretében hallgatjuk meg a harmadik lelkigyakorlatos szentbeszédet. Buzgón jöjjünk és végezzük el húsvéti szentgyónásunkat.
  2. Szerda este 18.30-kor fájdalmas olvasóra, pénteken 18.30-kor keresztúti elmélkedésre hívunk. A nagyböjti péntekek hústalan napok. A családi közös étkezésnél ügyeljünk megtartására!
  3. Szerdán szeretettel várjuk felnőtt katekézisre az érdeklődőket a Sári plébánia közösségi termébe 19.15 órára.
  4. Jövő szombaton lesz a hittanos gyermekek húsvéti gyóntatása délelőtt 9.00 óra és délelőtt 10.00 óra között. Kérjük, hogy minden hittanuló diák lelkiismeretesen jöjjön el, és végezze el gyónását.
  5. Virágvasárnap a délelőtt 00 órás szentmisén lesz az iskolások és szüleik közös szentáldozása. Ezen a szentmisén, a templomtérről barkaszentelő körmenetet vezetünk a templomba. Az Egyházközségi Képviselő Testület tagjait testületileg várjuk a templom kapujához, valamint az elsőáldozás előtti gyerekeket (1-2-3. osztályosokat és óvodásokat), hogy a papsággal és a ministránsokkal együtt vonuljunk be! Ezen a 9:00 órai szentmisén hallgatjuk meg énekelve az Úr Jézus szenvedéstörténetét, a Passiót. A 8. osztályos bérmálkozókat szüleikkel szombaton este, vagy vasárnap este a 19 órás szentmisére várjuk.
  6. Nagyböjtben, akik tehetik hétköznaponként is jöjjenek szentmisére.
  7. Húsvétra készülve nagyon fontos, hogy elvégezzük szentgyónásunkat. Minden hétköznapi és vasárnapi szentmise alatt van gyónási lehetőség.
  8. Katolikus újságokat minél többen olvassák. Legyünk tájékozottak!
  9. Április 30-án vasárnap buszt indítunk Budapestre, a pápai szentmisére. Jelentkezni a plébánia irodáján lehet.

Hirdetések

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58.

Telefon: 06-95/320-918                                        

email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.sarvarsari.hu

Nagyböjt 5. vasárnapja Feketevasárnap 2023. március  26.                                                  

Gyűjtés a Szentföldön élő keresztények javára

  1. A mai perselyt a szentföldi keresztények támogatására gyűjtjük és küldjük. Ma a hegyi kálvárián délután 15.00-kor keresztutat imádkozunk. Akik tehetik, minél többen jöjjenek el. Hálásak vagyunk, hogy az elmúlt vasárnapokon sokan eljöttek a keresztútra. Ma is hozzuk meg részvételünkkel áldozatunkat!
  2. Hétfőtől az esti szentmisék 18.30 órakor kezdődnek.
  3. Csütörtök este 18.00-kor fájdalmas olvasóra, pénteken 18.00-kor keresztúti elmélkedésre hívunk ide a Sári templomba. A nagyböjti péntekek hústalan napok. A családi étkezésnél ügyeljünk megtartására!
  4. A húsvéti nagy gyóntatás itt a Sári templomban április 1-én jövő szombaton lesz délután 16.30 és 18.30 óra között lesz. Felnőtteket és hittanos gyermekeket is szeretettel várjuk. Készüljünk lelkünk megtisztításával húsvét ünnepére.
  5. Virágvasárnap a délelőtt 00 órás szentmisén lesz a barkaszentelés. Az Egyházközségi Képviselők és a Sári templomban elsőáldozó 3. osztályosok a sekrestye ajtóban sorakozzanak fel, 10 óra előtt 10 perccel.
  6. A nagyböjt hátralévő részében, akik tehetik hétköznaponként is jöjjenek szentmisére este 18.30 órára. Nagy szükség van imáikra. Hozzunk minél többen áldozatot.
  7. Húsvétra készülve nagyon fontos, hogy elvégezzük szentgyónásunkat. Minden hétköznapi és vasárnapi szentmise alatt is van gyónási lehetőség. Törekedjünk a gyakori szentáldozásra. Házhoz kötött betegeket csütörtökig jelentsék a plébánián, vagy a sekrestyében a szentmisék után.
  8. Katolikus újságokat minél többen olvassák. Hatalmas a vallási tudatlanság, legalább mi, vallásos emberek ismerjük a hitünk tanítását, és, ha kell, okosan tudjunk megszólalni. Az újságos asztalról elvihetők.
  9. Április 30-án vasárnap buszt indítunk Budapestre, a pápai szentmisére. Jelentkezni a plébánia irodáján lehet.

         „Jézus a mi bátorságunk és biztonságunk” Ferenc pápa

Az oldalt jelenleg látogatja: 0      Letöltésszám 2011-12-02-óta: 1362895
mind – siem 2011